При ниски температури доста високо в атмосферата зад двигателите на

...
При ниски температури доста високо в атмосферата зад двигателите на
Коментари Харесай

Задейства ли се теорията за кемтрейлс в специфични моменти?

„ При ниски температури много високо в атмосферата зад моторите на самолетите се образуват такива следи, които нормално не виждаме. Много от дълго време сме разбрали, че тези следи имат генезис, безусловно подобен с произхода на студените мъгли. “

Това изясни пред БНР проф. Ана Пройкова, професор по нуклеарна и атомна физика, учител в Софийския университет и началник на лаборатория в София Тех парк. Тя разяснява тематиката „ кемтрейлс “, необятно обсъждана през последните дни в обществените мрежи, в които се появиха стотици фотоси на бели следи в небето.

При мъгливо време тези кондензационни следи не се виждат, посочи Пройкова.

„ Това, което хората снимат, е различен механизъм на формиране на кондензационни следи. Това е кондензиране на влагата във въздуха вследствие от намалено налягане над крилата и завихряне след летателния уред. Нашето око мъчно вижда къде тъкмо се намират следите, изключително тези, които са доста високи. Там, където е доста ниска температурата, ние на процедура не ги виждаме. “



В сезони, в които влажността на въздуха е огромна, виждаме доста повече следи, тъй като образуването на тези следи е резултат на влажната среда, добави проф. Пройкова.

18 часа е най-дългото време на следена такава диря след аероплан, неповторим случай, който е бил особено изучаван, разясни още тя.

„ От една страна, самата природа го подготвя. Става по-влажно, което разрешава на следите да са по-видими. Не че ги няма през останалото време ", уточни в предаването „ Хоризонт до обед “ Жюстин Томс, информационен специалист и учител в Нов български университет, създател на книги.

От позиция на класическата агитация е реалност, че в характерни моменти, когато е нужно да се отклони вниманието на хората от съответна тематика, е доста комфортно то да се отвлича от неуместни и щекотливи тематики, „ да приказваме за кемтрейлс и за това, че някой ни пръска “, счита тя.

„ Винаги когато има сходно повишение на равнищата на говорене по неуместни и странни тематики, би трябвало да погледнем какво се случва на политическата сцена. “

Относно съвпадението на ориентацията на групи в обществените мрежи, които са ориентирани против имунизациите и популяризират теории за кемтрейлс Жюстин Томс уточни:

„ Има огромно припокриване на тематиките. Едни 80-85% от хората. Това отново е част от логаритмите на обществените мрежи. От друга страна, дейната агитация по съответни тематики, която се води тук от много години. Видяхме, че мощни антиваксърски групи внезапно започнаха да са проруски насочени, по едно и също време с това там процъфтяват известията за кемтрейлс и сходни неща.

Хората, затънали до уши във всички тези конспирации, считат, че има международен скрит план и че нещо се случва. “

В обществените мрежи хората, подкрепящи хипотезата, че сме пръскани от самолетите, са задоволително шумни, посочи Жюстин Томс. По думите ѝ „ в обществените мрежи чуваме най-шумния “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР