При ниска избирателна активност и без видими нарушения протекоха изборите

...
При ниска избирателна активност и без видими нарушения протекоха изборите
Коментари Харесай

При ниска избирателна активност и без видими нарушения протекоха изборите в Турция

При ниска изборна интензивност и без забележими нарушавания протекоха изборите в Турция. Очакванията са окончателният брой дали своят вот да е два-три пъти по-нисък отпреди осем дни. Запомнящото се на тези избори бяха наблюдаващите, пристигнали особено от България, след нарушаванията на първия тур.

И аз съм сюрпризирана, тъй като, обратно на моите сътрудници, аз мислех, че тази седмица също ще има висока изборна интензивност. Не знам какъв брой тъкмо е изборната интензивност в България, само че може би и тук, както и в България, хората към този момент не желаят непрекъснато да идват в изборните секции, съобщи Сузана, член на секционна изборна комисия.

Основно имаше проблеми в няколко секции сутринта, до момента в който нещата не се стиковат. Това са обичайните нарушавания на Изборния кодекс. Говорене на различен език, с изключение на българския, в изборното помещение, хора, които водят други хора да гласоподават, като, съгласно Изборния кодекс, един човек може да съпровожда единствено двама души, а тук се случва, че един човек съпровожда доста хора. Понякога поглежда в екрана и нямаме загадка на вота, добави Константин Баджийски, наблюдаващ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР