При невъзможност да се състави редовно правителство от 49-тото Народно

...
При невъзможност да се състави редовно правителство от 49-тото Народно
Коментари Харесай

БСП разкарва Крум Зарков и Явор Гечев, ако влязат в нов служебен кабинет

При неспособност да се сформира постоянно държавно управление от 49-тото Народно заседание с първия, втория или третия изследователски мандат, членове на Българската социалистическа партия не могат да вземат участие в нов длъжностен кабинет на президента Румен Радев . Това гласи едно от решенията на Националния съвет на Българска социалистическа партия, извършен в събота, разгласи на къс брифинг водачът на партията Корнелия Нинова.

Попитана от News.bg дали това значи изключване на Крум Зарков, министър на правораздаването, и Явор Гечев, министър на земеделието, които са членове на Българска социалистическа партия, от партията, Нинова избягна конкретика : " По-важно е за какво взехме това решение. Защото не поддържаме политиките, провеждани от служебния кабинет и не желаем Българска социалистическа партия да се ангажира с тези политики посредством свои представители. Между другото, това не бе в плановете за решение, пристигна ненадейно от сътрудниците от страната. Например препоръчаният бюджет от служебния кабинет замразява социалните разходи - минимална заплата, майчинство и така нататък Или пък служебното държавно управление изнася оръжие за Украйна. Не желаеме посредством членове на партията в държавното управление да бъдем осъждествявани с такива политики. "

Попитана още веднъж дали това значи изключване на министри от Българска социалистическа партия, Нинова още веднъж не отговори с " да " или " не ", само че поради безкомпромисността на управлението в сходни, по-вероятен е разновидността Гечев и Зарков да се разделят с партийните си книжки: " Имаме си правилник, ще работим по устава. Това е кардинална позиция "

Основната част от късия брифинг на Нинова бе преповтаряне на взетите към този момент решения на Националния съвет на Българска социалистическа партия, които бяха о - няма да се поддържа първия мандат на ГЕРБ и проектокабинета " Габриел ", само че социалистите ще вземат участие в диалози с възможен втори и трети мандат
 Не Гешев отказал Българска социалистическа партия да поддържа кабинет
Не Гешев отказал Българска социалистическа партия да поддържа кабинет " Габриел "

Това изясни членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Александър Симов

Соцлидерката разяснява и концепцията на Христо Иванов, подкрепена и от Борисов, за, чиято съществена цел е да одобри промени в Конституцията.

" Това не значи нищо. " Конституционно държавно управление " не приказва нищо, да го уточнят какво е. Г-н Христо Иванов приказва за промени в Конституцията и да се събере мнозинсвто за това. Обаче не чуваме какви тъкмо проблеми желаят, единствено общи приказки и лозунги. Дали това касае смяна в правосъдната система? Четем в последно време, че това евентуално касае промени в частта, която засяга семейството сред мъж и жена. Хайде да се изяснят първо и тогава ще приказваме ", възмути се отколегите си Корнелия Нинова. Тя поддържа обаче другата част от предлагането на Христо Иванов държавно управление да бъде формирано от специалисти, а не от политически фигури.
 Вторият мандат и конституционно болшинство - пътят на ПП/ДБ
Вторият мандат и конституционно болшинство - пътят на ПП/ДБ

Изплашени сме доколко са завладени българската прокуратура и правосъдна система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР