При неуспешен опит за теглене на пари от банкомат, но

...
При неуспешен опит за теглене на пари от банкомат, но
Коментари Харесай

Внимание с банкоматите по празниците

При несполучлив опит за изтегляне на пари от банкомат, само че регистрирани и неотменени транзакции , както и при открито непозволено източване на средства от сметката, съществуват механизми за възобновяване на сумите, напомнят от Комисията.

Ако на екрана на банкомата се появи надпис, че транзакцията е несполучлива и не може да бъде осъществена сега, а парите са регистрирани като изтеглени, е належащо клиентът да се обади в прът центъра на банката, която е издала картата.

При несполучлив опит за свързване с прът центъра от КЗП поучават в първия работен ден да се посети клон на банката и да се подаде несъгласие. Срокът за отговор от банката е 14-дневен.

Ако отговорът не е удовлетворяващ, клиентът може да потърси подпомагане от Помирителната комисия за платежни разногласия към КЗП.

При тегленето по време на празници има по-голям риск и от обири, защото се употребяват външни банкомати. В такива интервали е най-вероятно да бъдат сложени скимиращи устройства , които могат да копират данните от картата и да откраднат пин кода. Това са и едни от най-честите измами с пластики, съгласно експерти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР