При недостиг на хранителни вещества реколтата на пипера е оскъдна

...
При недостиг на хранителни вещества реколтата на пипера е оскъдна
Коментари Харесай

Ето какво да направите, ако пиперът не върви добре

При дефицит на хранителни субстанции реколтата на пипера е нищожна и с неприятно качество. Липсата им може да се забележи по един явен симптом - положението на неговите листа. Опитните градинари постоянно ги оглеждат деликатно и с помощта на тях знаят какво тъкмо би трябвало да създадат, с цел да подобрят обстановката. Спрямо открития недостиг те употребяват подобаващия тор за неговото запълване.

Липса на калий

При дефицит на това вещество листата на пипера образно не наподобяват толкоз зелени, колкото би трябвало да бъдат. Струва си да се обърне внимание и на крайните елементи на листа. При недостиг на калий в тази област се появяват увреждания, сходни на изгаряния.

Липса на фосфор

При неналичието на фосфор пиперът образува извънредно слаба коренова система. В този случай той пораства и се развива постепенно. За съществуването на фосфорен недостиг свидетелства странният виолетов нюанс на листата. Освен това стъблата на пипера стават извънредно слаби, написа actualno.com.

Липса на калций

Дефицитът на калций не би трябвало да се позволява заради една елементарна причина: той води до загуба на годишна продукция и увеличение на риска от заболявания. Най-често казусът може да бъде видян на ранен стадий - по листата на пипера се появяват необикновени сивкави петна. Освен това те могат да стартират да падат без забележима причина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР