При най-благоприятни обстоятелства в подводницата, която изчезна във водите на

...
При най-благоприятни обстоятелства в подводницата, която изчезна във водите на
Коментари Харесай

Изчезналата подводница “Титан“ има кислород за още броени часове

При най-благоприятни условия в подводницата, която изчезна във водите на Атлантическия океан на 19 юни, има задоволително О2 до сутринта на утрешния 22 юни.

Според Дейвид Конканън, консултант на компанията Ocean Gate Expeditions, която е управлявала задачата, подводницата е имала четиридневен ресурс от О2 по време на гмуркането си на 18 юни, в 6:00 ч. локално време, информираБГНЕС.

В понеделник, 19 юни, беше обявено, че подводницата с петима души на борда е изчезнала по пътя към останките на " Титаник ". Производителят на батискафа е планувал плавателният съд да работи в спешен режим за най-много 96 часа. Вчера, 20 юни, бреговата защита на Съединени американски щати стартира търсене на подводницата от въздуха.

Днес, 21 юни, канадските спасители, които търсят батискафа, са чули тон от удари в региона на изчезналия кораб. Звуците се чували на шпации от половин час.

На борда на подводницата се намират английският милиардер Хамиш Хардинг, създателят на Ocean Gate Стоктън Ръш, френският професионален акванавт Пол-Анри Нарголе и английският предприемач с пакистански корени Шахзада Давуд и неговият наследник Сюлейман.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР