При нас на този етап не стои въпросът да вдигнем

...
При нас на този етап не стои въпросът да вдигнем
Коментари Харесай

Нинова: На този етап не стои въпросът да вдигнем забраната за коалиция с ГЕРБ

" При нас на този стадий не стои въпросът да вдигнем възбраната за коалиция с ГЕРБ. Отиваме на избори с ясни позиции по значимите държавни и политически тематики, след изборите ще беседваме ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Относно лидерската среща, която се състоя в петък и на която участваха водачите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Български напредък “ – Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев, Корнелия Нинова сподели, че са се обединили към това, „ че би трябвало да работим за това да спасим парламентарната република “.

" Да преместим центъра на властта там, където му е мястото – в Народното събрание, а не в президентската институция. Това беше основното и като се замислите там стояхме хора, които съставляват 139 депутати – болшинство, узряло, че би трябвало да се борим за парламентаризма, сподели Нинова в предаването „ 120 минути “ на Би Ти Ви.

Според нея президентът Румен Радев е връчил третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия като „ опит да си върне поддръжката и благосклонността на българските социалисти, които съобщи “.

По думите на водача на Българска социалистическа партия към този момент има бездънен разлом сред президентската институция и български социалисти.

Именно поради политиките, които организира служебното държавно управление, които доста се разграничават от това, което българските социалисти изповядват – и като идеология, и като политика. Имам поради закупуването на новите 8 самолета F-16, че президентът не пожела да наложи несъгласие за изпращането на оръжия за Украйна, всеобщите уволнения на социалисти в цялата страна, изясни Нинова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР