„При нас казват, че хората се познават в лоши моменти,

...
„При нас казват, че хората се познават в лоши моменти,
Коментари Харесай

Буяр Османи отхвърли конспирациите, че трагедията е инсценирана, за да накара София да каже „да” на Скопие за ЕС

„ При нас споделят, че хората се познават в неприятни моменти, а приятелите – в тежки. Българските институции действаха професионално и осигуриха успокоение на фамилиите на потърпевшите, тъй като имаше прекомерно доста спекулации, което в допълнение ги натоварваше прочувствено. Имаше ефикасно ръководство на следствията от тази рецесия. Това, което се случи последните 2 дни, демонстрира, че сме най-близки съседи, близки другари и можем да си помогнем един на различен и в положително и в неприятно “, разяснява той пред Нова телевизия.

„ Ако ме питате за разликите, които имаме и за европейската вероятност, ние в никакъв случай до момента не сме прекъсвали връзката си с Република България. Независимо от обстоятелството, че това бе по-трудно поради обстоятелството, че в границите на една година имаше три път избори. Не бе образувано държавно управление и имаше служебно държавно управление, само че ние със служебното държавно управление на България бяхме в непрекъсната връзка. В последния интервал имахме три директни срещи сред специалистите. Разменихме ноти, документи, позиции, отзиви и по този начин ще продължим и отсега нататък. Надявам се по-бързо да бъде образуван постоянен кабинет и институциите, с цел да може да приключим този спор, който държи като пленник освен нашата европейска вероятност, само че и целия район, пленник е и другарството сред нашите две страни “, изясни македонският външен министър.

„ България е една от страните, които движи напред процесът на евроинтеграцията на целия район. Да не забравяме, че през 2018 година тъкмо в София точно България беше хазаин на Срещата на върха на Европейски Съюз за Западните Балкани и ръководеше тази европейска вероятност на целия район “, добави Османи.

„ Мисля, че е в интерес както на България, по този начин и в наш интерес, а и на целия Европейски съюз, да приключим по-бързо с този въпрос, който излишно трови двустранните ни връзки “, сподели още външният министър на Северна Македония.

„ Първите послания, които идват от партиите, които може да сформират коалиция, ни вдъхват оптимизъм. Но, в връзките сред Северна Македония и България фокусът не би трябвало да го оставяме единствено върху предишното, а и върху сегашното и бъдещето. Цяло е когато има всичко. Не недооценявам смисъла на историята и предишното, ние би трябвало да приказваме за тези въпроси диалози. Но би трябвало да се фокусираме върху сегашното. Ние всеки ден сътворяваме история. Ние сме съществени и градивни. Вярваме в другарството на нашите две страни. Вярваме в общото бъдеще на Европа. Ние сме съдружници в НАТО и би трябвало единствено един по-рационален метод и от двете страни, както и схващане на другия “, изясни още Буяр Османи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР