При над 50% некачествена работа, фирмата, която го е извършила,

...
При над 50% некачествена работа, фирмата, която го е извършила,
Коментари Харесай

Калпави строителни фирми няма да участват в обществени поръчки - дали?

При над 50% некачествена работа, компанията, която го е направила, влиза в черен лист и не може да взе участие в публични поръчки - по този начин е по закон . Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, само че се подсигури, като разясни, че . Причината - не било от нейната подготвеност да разяснява.
Никой не може да подсигурява, че няма да има строителна бригада и служащ, който да работи калпаво, сподели Фандъкова. Тя даде за образец колчетата в подлеза на НДК, където компанията сама си платила " ремонта на ремонта ". Кметицата увери пред Нова телевизия, че и да не се беше разшумяло по медиите, отново е щяло да има глоба. Тя оправда случилото се с обстоятелството, че бил почнал ремонт без знанието на фирмата-надзорник.

Снимка: " Спаси София "
Фандъкова не се съгласи и, че " има извънредност в обстановката " във връзка с некачествените поправки. Договори не се приключват поради пиар акции, сподели тя по адрес на десните общински съветници Иво Божков, Марта Георгиева и Трайчо Трайков, които поддържаха концепцията на " Спаси София " за изключително съвещание на Столичния общински съвет (СОС), отдадено единствено на некачествените поправки.
Обемът на работа е голям и през тази година успяхме да влагаме в реорганизация на основни планове – приключихме дефинитивно и пуснахме придвижването на бул. " Овча Купел ", бул. " Прага ", моста " Чавдар ". Хубаво е обаче, че жителите са дейни и подават сигнали там, където има нередности, изясни Фандъкова.
За бул. " Дондуков " кметицата не пропусна да напомни по какъв начин имало разлики с Министерството на културата, което не е разрешило асфалт в началото на мястото на паветата. Реконструкцията продължава, обектът още не е признат , добави Фандъкова, съгласно която " контролът е извънредно строг”. Тя уточни, че е преустановен договорът за бул. " Шипченски проход " . Само за тротоара там върнахме шест пъти компанията, стана ясно от думите на столичния кмет. Изпълнител беше компанията на Владимир Вутов, наследник на Цоло Вутов, който беше разгласен за най-богат българин през 2010 година от в. " Пари " – със положение от съвсем половин милиард лв.. За гадже на сина му Владимир пък е посочена с манекенката Цеци Красимирова.
На велоалеята на " Раковска " няма да стопират коли, сподели още столичният кмет, като се съгласи, че е имало недомислици – да вземем за пример пред постройката на представителството на Европейска комисия и Екологичен потенциал. Очаквам оферти за свързването на велоалеята по " Раковска " с бул. " Дондуков ", добави тя.
Около 2,8 млн. лв. наказания сме наложили за последните две години, твърди Фандъкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР