При монтиране на индивидуални водомери за ползване на топла вода,

...
При монтиране на индивидуални водомери за ползване на топла вода,
Коментари Харесай

Водомерите за топла вода трябва да са с дистанционно отчитане

При монтиране на самостоятелни водомери за прилагане на топла вода, същите би трябвало да са с отдалечено отчитане. Тези промени в законодателството се отнасят единствено за водомери за топла вода и не анулират наложителното отчитане на употребяваната питейна вода по предписанията на Министерството на районното развиване и благоустройството, осведомят от " Софийска вода ".

Отчитането на топлата и студената вода се прави всяко тримесечие, и най-малко един път годишно - от проверител.

Проверителят обикаля адреси по график, разгласен във фактурите които се изпращат, както и посредством известие, сложено на уместно място - на вратите на етажната или самостоятелна благосъстоятелност. Посочени са точните дата, час и име на проверителя. В крайградски зони известията се поставят на кметства и други открити обществени места.

В избрания интервал за доклад потребителите могат да подават самоотчет посредством профила си в уеб страницата на сдружението, също на безплатния телефон 0800 121 21 или посредством мобилното приложение " Моята вода ", в което са показани и съответните интервали за самоотчитане.

Водомерите за отдалечено отчитане на топла и студена вода не подават автоматизирано данни до " Софийска вода " АД. Ползвателят самичък би трябвало да уреди преноса на отчетни данни със съответната компания, от която е закупен уредът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР