При моето кандидатиране беше отправена критика, че помагам на ГЕРБ

...
При моето кандидатиране беше отправена критика, че помагам на ГЕРБ
Коментари Харесай

Вили Лилков: Няма да подкрепим Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет

„ При моето кандидатиране беше отправена рецензия, че оказвам помощ на ГЕРБ и Бойко Борисов, даже измислиха и цената. Нашето явяване имаше различен смисъл – да даде опция, само че и вдигнахме равнището на политическия диалог за София “. Това съобщи пред NOVA NEWS Вили Лилков от „ Синя София ”. По думите му другите претенденти не са били толкоз готови и са бягали от диспути.

Според Лилков столицата към този момент е доста друга и не би я отъждествил със синя София преди 30-ина години. „ 50% от подкрепилите „ Синя София ” не отидоха да гласоподават на втори тур ”, съобщи Лилков. По думите му изборът на балотажа за кмет на столицата е бил подобен на избора сред Георги Първанов и Волен Сидеров за президент.

Вили Ликов сподели още, че не би приел да бъде ръководител на Столичния общински съвет, не са водени диалози с него в тази тенденция. Той добави, че е работа на ПП-ДБ да обезпечат ръководещо болшинство. Като два съществени разновидността пред тях Лилков даде ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия.

Лилков подчертава, че ще бъдат градивна съпротива в Столичния общински съвет. Също по този начин той посочи, че ще внесат оферти, които имат отношение към бюджета на София.

Персонално няма да поддържат Борис Бонев за ръководител на Столичния общински съвет, посочи Лилков.

„ Няма да подкрепим избора на ръководител, защото това значи включване в ръководещото болшинство и рекламация за заместниккметски места, присъединяване в ръководството ”, съобщи Лилков. Той добави, че ще поддържат рационалните оферти за столицата.

По думите му плаващите болшинства не са решение за столицата, защото с времето се трансформират в стопански болшинства, които са „ доста рискови ”.

Лилков сподели още, че са съсредоточени върху влизането в Столичния общински съвет, а след разбор ще преценяват дали политическият план „ Синя София “ да се придвижи и на национално равнище.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР