При мащабна полицейска акция преустановено провеждането на нелегални боеве с

...
При мащабна полицейска акция преустановено провеждането на нелегални боеве с
Коментари Харесай

Предотвратиха масови боеве с кучета и парични залагания! Има много задържани

При огромна полицейска акция прекратено провеждането на незаконни боеве с кучета, както и съпътстващите ги противозаконни парични залагания.

Специализираната интервенция е извършена от чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР-Пазарджик и сътрудниците им от РУ-Панагюрище. За сполучливия завършек на реализацията интензивно са съдействали екипи на секторите „ Специализирани полицейски сили “ и „ Специализирани тактически дейности “ при ОДМВР-Пловдив.

В резултат на усилена оперативна работа криминалистите от регионалната дирекция и сътрудниците им от районното ръководство в Панагюрище събрали данни за подготовката на противозаконни боеве с кучета и
залагания. Работата на служителите на реда била мощно затруднена поради това, че за провеждането на борбите бил определен мъчнопроходим терен в местността „ Влайков връх “ край панагюрското село Елшица.

Уговорките са
залаганията и мястото на срещата били обсъждани само в затворени канали в интернет приложения за връзка. В неделя следобяд органите на реда пристъпили към реализация. Периметърът към местността бил блокиран и в полицейския капан попаднали общо 20 мъже и 3 дами на възраст сред 17 и 63 години. Те живеели в разнообразни краища на страната- Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря Хасково, Чирпан, Бяла Слатина, Враца, Асеновград, Старосел. В непосредственост до мястото са открити и 38 леки коли и джипове.

За борбите бил издигнат особено планиран кръг оборудван с железни заграждения и осветяване. На мястото в кръга служителите на реда разкрили тежко ранено от боеве куче. То било неотложно превозено до ветеринарна лечебница в Пазарджик и предадено за лекуване на ветеринарен доктор. За страдание макар положените грижи вследствие на тежките контузии и пострадвания вследствие на кучешката борба е настъпила гибелта на животното.

Като главен уредник на противозаконната активност е открит и арестуван 63-годишен мъж от Пазарджик, който живее в село Елшица. Открити и конфискувани са доказателства, включително и видеозаписи на други проведени от него боеве.

Всички оказали се на мястото лица са арестувани с полицейски заповеди за период до 24 часа в арестите на полицейските ръководства в Панагюрище и Пазарджик.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по документиране на противозаконната активност продължава.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР