При липсата на военни успехи на бойното поле в Украйна

...
При липсата на военни успехи на бойното поле в Украйна
Коментари Харесай

Русия удари по жилищен квартал в Запорожие


При неналичието на военни триумфи на бойното поле в Украйна Русия изстреля в сряда ракети против жилищен квартал в Запорожие. Ракета е уцелила жилищен блок, след удара е избухнал пожар, съгласно „ Хромадске “ минимум 25 са ранените, измежду тях има две деца на 7 и 9 години. Ръководителят на президентския офис на Украйна Адрий Ермак пусна видео, на което е сниман моментът с удара на съветска ракета в многоетажен жилищен блок, който няма никаква връзка с военните или със стратегическата инфраструктура.



Към 11 часа локално време в сряда въздушна паника беше оповестена на съвсем цялата територия на Украйна, откакто през нощта руснаците изпратиха дронове камикадзе към Киевска област. В 11.31 телеграм каналите с локално наличие в Запорожие оповестиха за серия детонации, които са раздрусали града.
Информацията за вредите и провалите към този момент е нищожна, защото Запорожкият боен окръг прикани да се пази осведомително безмълвие, да не се популяризират фото и видео материали, защото несъразмерното осведомително внимание вреди на Силите за защита на Украйна.

В 11.55 беше обявено, че под огъня на съперника са попаднали жилищни здания и остров Хортиця. Час по-късно съветската офанзива против Запорожие продължаваше, като всички ракети са ориентирани против цивилното население. Кадри с следствията от съветския удар по града разгласява Суспільне, който демонстрира ракета, уцелила жилищен блок.

По-късно стана ясна и повода за паника на цялата територия на Украйна – мониторинговата група " Беларуски гаюн " заяви, че от територията на Беларус е изхвърчал МиГ-31К, за който се допуска, че е въоръжен с ракети „ Кинжал “.

Президентът Володимир Зеленски, който се намира на фронтовата линия в Бахмут разяснява следващата съветска офанзива против цивилни в Украйна. В известие в Телеграм той акцентира, че „ една терористична страна се стреми да унищожи нашите градове, нашата страна, нашите хора ".

" Запорожие. В момента съветска ракета удари многоетажна постройка. Русия обстрелва града с брутална свирепост. Поразява жилищни региони, където живеят елементарни хора, деца ", пасина президентът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР