При липса на технически преглед автомобилът се счита за излязъл

...
При липса на технически преглед автомобилът се счита за излязъл
Коментари Харесай

Готвят нова тесла за шофьорите: 3 месеца без ГТП и ти прибират колата

При липса на механически обзор автомобилът се смята за старомоден. Срокът за това обаче може да бъде скъсен от 2 години на 3 месеца. Това са част от нови ограничения за унищожаване на изоставените коли в София.
Изискването за приключване на 2 години от валидността на последния механически обзор е прекомерно дълъг. Освен това, то не подхожда с наредбите на Закона за придвижването по пътищата, защото неналичието на годишен механически обзор предпоставя и неспособност за подписване на наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “.
Затова едно моторно транспортно средство следва да бъде считано за изоставено и излязло от приложимост от момента, в който то не е минало сполучливо годишен механически обзор “.
Предлага се и редуциране на периода за предупреждение за непринудено унищожаване на коли от страна на притежателя също ще бъде кратко – от 3 месеца на 1 месец.
Сред концепциите е и колите да се стопират краткотрайно от придвижване, в случай че нямат подписана застраховка „ Гражданска отговорност “. Предложението е импортирано в Министерството на околната среда и водите, Министерството на превоза и Министерството на вътрешните работи.
Съкратените процедури за унищожаване на изоставените коли от улиците ще оказват помощ да се освободи забележителен брой паркоместа. А това е дребна, само че важа стъпка в посока справяне с казуса с паркоместата в София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР