При който и да е сценарий Великобритания ще бъде в

...
При който и да е сценарий Великобритания ще бъде в
Коментари Харесай

Великобритания ще изгуби при всички сценарии за Брекзит, твърди правителствен доклад

При който и да е сюжет Англия ще бъде в по-лошо състояние след излизането си от Европейския съюз. Това се твърди в отчет, формиран от английски чиновници и представен от " Ройтерс ".

Англия ще напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, само че в държавното управление и в партията на премиера Тереза Мей има дълбоки разделения за това какви връзки би трябвало да заместят траялото 46 години еврочленство.

Анализът е от януари 2018 година и преглежда три вероятни сюжета за Брекзит, написа " Бъзфийд ".

Ако Англия реализира всеобхватно съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз, икономическият напредък през идващите 15 години ще бъде с 5% по-нисък спрямо досегашните прогнози, се показва в разбора.

В обстановката " без договорка ", при която Англия ще се завърне към разпоредбите на Световната комерсиална организация, растежът ще бъде с 8% по-нисък за същия интервал.

Ако Мей съумее да се споразумее за продължаващ достъп до единния пазар посредством участие в Европейската икономическа зона, дълготрайният напредък ще е с 2% по-нисък, споделят анализаторите.

И при трите сюжета всички браншове на стопанската система ще бъдат отрицателно наранени, като най-силен ще е ударът за химическата индустрия, производството на дрехи, промишленото произвеждане, хранително-вкусовата индустрия, автомобилния бранш и продажбите на дребно.

Миналия месец Европейски Съюз и Англия се споразумяха да придвижат договарянията за Брекзит към търговията и преходния интервал, само че някои от най-силните водачи в Европейски Съюз предизвестиха, че последната година от диалозите за така наречен бракоразвод може да е цялостна с рискове.

Поддръжниците на Брекзит настояват, че предизвестията за стопански безпорядък са пресилени и че Англия ще просперира, откакто напусне съюза, описван от тях като упадащ доминиран от Германия опит за европейска интеграция.

Вчера Европейската комисия получи мандат от Съвета на Европейски Съюз да стартира диалози за преходния интервал след Брекзит.

Според напътствията за водене на договаряния Обединеното кралство ще продължи да взе участие в митническия съюз и в единния пазар (с четирите свободи), а достиженията на правото на Европейски Съюз ще продължат да се ползват в цялостна степен по отношение на Англия, все едно че тя продължава да бъде страна членка.

Освен това ще се ползват всички съществуващи регулаторни, бюджетни, надзорни, правосъдни и правоприлагащи принадлежности и структури на Европейски Съюз, в това число компетентността на Съда на Европейски Съюз.
От 30 март 2019 година нататък Обединеното кралство ще се счита за трета страна и повече няма да бъде показано в институциите на Европейски Съюз. Преходът би трябвало да завърши най-късно на 31 декември 2020 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (160)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР