, при която водачът на пистарката загина на място, а

...
, при която водачът на пистарката загина на място, а
Коментари Харесай

Трагедията е неописуема! Втора жертва след зверската катастрофа с мотор в София ВИДЕО 18+

, при която лидерът на пистарката почина на място, а спътникът му бе в тежко положение.

БЛИЦ напомня, че, тежкият случай стана в събота - 2 октомври, на столичния бул. "Владимир Вазов ".

По публични данни към този миг починалият лидер на пистарката е на 36 години. Той е умрял на място. Неговият сателит бе в болница с тежка черепно-мозъчна контузия и с заплаха за живота. В автомобила е била 28-годишна жена, която по-късно е умряла, оповестява "Флагман " По неофициална информация тя е карала.

От фрагментите се вижда, че автомобил прави ляв завой, когато в него с очевидно висока скорост се врязва моторът. От жестокия конфликт двамата мотористи безусловно изхвърчат на 2-3 метра във въздуха и се приземяват тежко на асфалта. Единият от тях пада край тротоара, където инерцията го запраща в крайпътно елтабло, а другият пада на шосето.

Рано е да се каже кой е виновникът за случая, само че от бруталния видеозапис проличава, че мотористът се движи извънредно бързо. Всъщност скоростта на двуколесното може елементарно да се пресметна. Видеото се прожектира със скорост 24 фрагмента в секунда. За времето, от което моторът влиза в кадър досега на конфликта изминават тъкмо 12 фрагмента, или половин секунда. За този интервал от време двуколесното изминава разстояние от към 13 метра.

Това значи, че моторът се е движел със скорост 26 метра в секунда, или към 93 км/ч сега на конфликта – скорост, надвишаваща с съвсем 2 пъти оптимално допустимата в този сектор от бул. „ Владимир Вазов “. Тази скорост в действителност обаче не дава отговор на тази, демонстрирана от забилата на километража на возилото стрелка, която сочи 150 км/ч.

Неясно е дали изобщо мотористът е опитал да спре, защото на видеото не се вижда ППС-то да се накланя напред, както е особено при внезапно натискане на спирачката,.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР