При коронавируса се изисква комплексен подвоз на хранителни добавки и

...
При коронавируса се изисква комплексен подвоз на хранителни добавки и
Коментари Харесай

Проф. Свинаров обясни защо е важен витамин D при борбата с вируса

 " При ковид се изисква сложен подвоз на хранителни добавки и разумен метод на живот, в това основна роля има витамин D. Целта е да се обезпечи висока отбрана против клетъчна свободнорадикалова увреда и цитопатогенния резултат на вируса ". Така стартира присъединяване си в предаването " Пулс " по NOVA News проф. доктор Добрин Свинаров, шеф на Клинична лаборатория и клинична фармакология в УМБАЛ  " Александровска ".

По думите му витамин D е главен регулатор на имунната система тъй като като стероид ръководи дейния клетъчен геном. Той разясни, че хората в третата възраст, тези с хронични болести, и тези, които рядко се излагат на слънце, имат по-висок риск от разболяване. Витамин D минава през няколко етапи до момента в който доближи до приключена форма. " През първите месеци е необходим всекидневен банкет. Това, че витамин D е рисков, не почива на научни обстоятелства. 

Приема се в количество от 4 до 6000 единици през зимата като профилактика за по-леко боледуване при инфекции. При заболяване от вирусни инфекции – стартира се с 10 000 единици на ден с леките случаи, до 60 000 единици при по-тежките, 480 000 единици едновременно при хората в интензивни отделения ", разкри проф. Свинаров. Според него е доста значимо е да се създадат положителни и очаквания проби за антитела.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР