При контраразузнавателна операция на територията на Киево-Печорската лавра и в

...
При контраразузнавателна операция на територията на Киево-Печорската лавра и в
Коментари Харесай

В Киево-Печорската лавра заловиха нелегални руснаци, големи суми пари и проруска литература

При контраразузнавателна интервенция на територията на Киево-Печорската лавра и в други религиозни институции, следени от Москва, са открити руснаци без законни документи, проруска литература и огромни суми пари, заяви изданието Гордон. Информацията е позована на Службата за сигурност на Украйна, която ръководеше сдпецоперацията.

Уточнява се, че извършители за хванати и в Корецкия манастир и в пространства на Сарненско-Полеската епархия в Ровенска област. Проверени са общо 350 църковни обекта в Украйна, които са под контрола на Московската патриаршия.

" Над 50 души бяха подложени на задълбочени контраразузнавателни разпити, в това число с потребление на полиграф. Сред тях имаше освен жители на Украйна, само че и чужденци, в това число съветски жители, които се намираха на територията на обектите. При инспекцията на документите някои от тях показаха паспорти и военни книжки от Съюз на съветските социалистически републики, въобще нямаха истински документи, а единствено копия, или представяха украински паспорти с признаци на имитация или повреди. Сега те се подлагат на старателна инспекция. " – се споделя в известие на службата.

При обиските в църковните институции е открита проруска литература, употребена за образование в семинариите и неделните учебни заведения, в това число за пропагандиране на " съветския свят ".

Открити са и налични пари, чиято обща сума е над 2 милиона гривни, също над 100 хиляди щатски $, както и няколко хиляди съветски рубли.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР