При когото и да отиде третият мандат за създаване на

...
При когото и да отиде третият мандат за създаване на
Коментари Харесай

Ива Митева: Да загърбим егото си и да приемем третия мандат като общ

При който и да отиде третият мандат за основаване на държавно управление, той би трябвало да се обмисли като общ, с цел да свършим нещо свястно, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви депутатът Ива Митева от " ИТН ". Тя изрази мнение, че е добре мандатът да се даде на групировката, която е способна да консолидира най-голямо обединяване към себе си. Митева уточни, че все още това е " Демократична България ".

Депутатът прикани водачите на партиите, които се пробват да сформират държавно управление, да изоставят суетата и страстите си и да създадат крачка обратно. Тя счита, че водачът на " ИТН " Слави Трифонов е направил такава. Митева уточни, че той не се е месил в решенията на парламентарната група, като те постоянно са били подлагани на разискване.

" Слави Трифонов е водач, само че не като Бойко Борисов и Корнелия Нинова - толкоз мощни и месещи се на всички места. Твърденията на отделилите се от партията в противоположното тя изясни с тяхното неосъществено предпочитание да получат един или различен пост.

Според Митева при първото събиране за договаряния за ново държавно управление всички би трябвало първо да помълчат, а по-късно изговорят всичко, което им е тежало, след което да си споделят единствено истини. Тя даде да се разбере, че " ИТН " поддържат концепцията министър председателят да не се излъчи от партията, получила мандата, а от най-голямата такава в някогашната четворна коалиция - " Продължаваме промяната ". Според Митева обаче всички имена на претендент за министър-председатели би трябвало да се сложат на масата и от тях да се избере най-хубавият. " Надявам се да забележим мощните персони и да се създадат рационални взаимни отстъпки ", разяснява още тя.

Митева не скри, че " ИТН " поддържат доста от, които бяха готови от проектокабинета на Асен Василев. Изрази обаче страдание, че той не е отишъл на диалози с партията на Слави Трифонов.

Като правист депутатът от " ИТН " уточни, че антикорупционният закон, предлаган от " Продължаваме промяната ", е вид на настоящия закон на ГЕРБ, само че по-лош. " Нужна е цялостна оценка на въздействието на този закон, това е верният метод. Без да бъде модифициран, този закон няма по какъв начин да се одобри. 80% е настоящият закон с всички негови неточности и неуредици ", счита Митева.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР