При жп катастрофа в Северозападна Турция са загинали 10 души

...
При жп катастрофа в Северозападна Турция са загинали 10 души
Коментари Харесай

Десет убити и 73 ранени при жп-катастрофа по линията Одрин-Истанбул

При жп злополука в Северозападна Турция са починали 10 души и са ренени 73-ма, оповестиха турски малките екрани, представени от международните организации, като се позоваха на източници от министерството на опазването на здравето.
Влакът с 362-ма пасажери, идващи от Капъкуле, пътувал от Одрин за Истанбул. Шест вагона са дерайлирали, съобщи Франс прес.

Близо 100 коли за спешна помощ са изпратени на място съгласно ТРТ Хабер. Инцидентът е породен от неприятните климатични условия, съобщи губернаторът на региона.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган е осведомен за обстановката от министрите на превоза и вътрешните работи и е изразил съболезнования, съгласно Анадолската организация.

Много хора са ранени, има и жертви, съобщи по телевизия НТВ губернаторът на региона Текирдаг Мехмет Джейлан, представен от турски медии. По думите му неприятното време е станало причина за злополуката - проливни дъждове са образували кално свлачище под релсите.

От кабинета на турския министър председател също оповестиха,че има ранени и починали. Снимки от мястото демонстрираха свлечена земна маса под жп линията. Хеликоптери на незабавните служби са пристигнали на мястото, с цел да изтеглят потърпевшите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР