При извършването на оперативно-издирвателни дейности на територията на Физулински район

...
При извършването на оперативно-издирвателни дейности на територията на Физулински район
Коментари Харесай

Арменците използват забранени муниции

При осъществяването на оперативно-издирвателни действия на територията на Физулински регион специфичните мобилни оперативни групи на Националната организация по разминирането на територията на Азербайджан (ANAMA) са разкрили 122-милиметров димящ снаряд D-4, цялостен с 3,6 кг бял фосфор (Р-4), изстрелян от въоръжените сили на Армения, се споделя в известие на Агенцията.

В изказването се отбелязва, че потреблението на такива снаряди против цивилното население и цивилни обекти е неразрешено според интернационалното филантропично право.

Общо от 27 септември до 8 октомври ANAMA по отношение на 333 сигнала (оперативни повиквания) е реагирала на 313 оперативни и незабавни оперативни сигнала. Били са осъществени огледи в здания и на територията на частни парцели в Агдамски, Агдашски, Агджабедински, Бардински, Бейлагански, Билясуварски, Джебраилски, Геранбойски, Нафталански, Физулински, Тертерски, Шамкирски, Гаджигабулски, Зардабски региони, на територията на градовете Гяджа и Мингячевир, към петролопровод, на територията на Мингячевирската Топлоелектрическа централа, към Южнокавказкия водопровод, в засети селскостопански площи, пасища, към пътища, в горски масиви, учебни заведения.

Открити са 73 невзривени снаряда, 598 бомби с дребен диаметър, 6 метеорологични радиопеленгатора, употребявани за военни цели, 2 дрона камикадзе (обезвредени са), 2 микрочипа от ракети и фрагменти от 100 взривили се ракети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР