При израелския удар по автомобил в южната част на Ливан

...
При израелския удар по автомобил в южната част на Ливан
Коментари Харесай

Хизбула с ответен удар по Израел след въздушната атака в Ливан

При израелския удар по автомобил в южната част на Ливан са починали три деца и баба им, оповестиха ливанските управляващи, а израелската войска съобщи, че при офанзивата на " Хизбула " от Ливан е умрял израелски жител в Северен Израел, съобщи Ройтерс.

Подкрепяната от Иран ливанска формация " Хизбула " съобщи, че е дала отговор на израелския удар, при който са починали три девойки на възраст сред 10 и 14 години, като е изстреляла залп от ракети " Град " по град Кирят Шмона в Северен Израел.

Това е първият случай, в който " Хизбула " афишира, че е употребила това съответно оръжие по време на четириседмичните конфликти с израелските сили, което акцентира риска от ескалация, отбелязва Ройтерс.

" Хизбула " акцентира в изказване, че в никакъв случай няма да толерира набези против цивилни жители и че отговорът ѝ ще бъде " корав и мощен ". " Врагът ще заплати цената за закононарушенията си против цивилното население ", съобщи депутатът от " Хизбула " Хасан Фадлала.

Израелските военни обявиха, че техните войски са нанесли удар по автомобил, " разпознат като хипотетичен превоз за терористи " в Ливан и прибавиха, че ревизират информацията, че вътре е имало цивилни.

Служебният министър председател на Ливан Наджиб Микати дефинира случилото се като " непоносимо закононарушение ". Министърът на външните работи Абдала Бу Хабиб съобщи пред Ройтерс, че Ливан ще подаде тъжба в Организация на обединените нации по отношение на убийството на цивилни, в това число деца, при нападението.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР