При изпълнението на обект „Интегриран проект за водния цикъл на

...
При изпълнението на обект „Интегриран проект за водния цикъл на
Коментари Харесай

Ремонтират центъра на Бяла Слатина /снимки/

При осъществяването на обект „ Интегриран план за водния цикъл на гр. Бяла Слатина “, на част от централния площад по ул. “Христо Ботев “, в правата от ул. “Климент Охридски “ до ул. “Хан Крум “ беше построен канализационен колектор, сменен е водопроводът и е възобновена тротоарната настилка в първичния и тип, оповестиха от администрацията в града.
През 2020 година се появи повреда към спирателен кран на остарелия тръбопровод по ул. “Д. Благоев “, който е ситуиран на кръстовището с ул. “Х. Ботев “ и водата проникна в трасето на канала по ул. “Х. Ботев “, в резултат на което част от пешеходната настилка по улицата пропадна и се наложи да се извърши ремонт на същата.
През есента на 2021 година още веднъж се появи повреда на остарелия тръбопровод и част от настилката, която е продължение на ремонтираната права пропадна. Това наложи осъществяването на незабавен ремонт, който приключи с полагането на армирана бетонова настилка. Тротоарни плочки не бяха сложени заради утежняване на времето.
През миналата зима част от настилката с плочи, продължи да пропада, което постанова да се извърши ремонт и на нея.
След изработен оглед беше установено, че е належащо пропадналата настилка да се възвърне и сега са в ход ремонтните действия по възобновяване целостта на този значим за жителите на Бяла Слатина сектор, който е част от централната зона на града. За задачата се направи ров на пропадналия сектор, който беше насипан с трошен камък и се постави армирана бетонова настилка. В следствие ще се положат плочи от врачански камък и червен пясъчник, с което процесът по възобновяване на проблематичния сектор ще бъде приключен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР