При избор на , трябва да решим и какъв брой

...
При избор на , трябва да решим и какъв брой
Коментари Харесай

Как да изберем готварска печка и на колко котлона да заложим

При избор на, би трябвало да решим и колко котлони ще са нужни. Броят им се дефинира от това какъв брой ястия могат да се подготвят на вашата печка по едно и също време. И от типа им - интензивността на нагряване и оптималния размер на съдовете, които ще бъдат комфортни за потребление с печката. Традиционните модели газови печки имат 4 зони за готвене, от които една е с висока мощ, две са междинни и една е с ниска мощ. Такова решение обаче не е безспорен стандарт: на актуалните газови печки можете да намерите супер-мигновена зона за готвене, която има няколко огнени пръстена. Този котлон е потребен в обстановки, когато е нужна бърза обработка на храна при високи температури. На други печки можете да намерите овални, квадратни и даже триъгълни котлони, което ви разрешава да експериментирате с ястия с ексцентрична форма.

Комбинираните печки, които работят както на газ, по този начин и на електричество, нормално имат един или два котлона и надлежно три или две газови горелки. Изборът е на потребителя: той ще би трябвало самичък да реши какъв брой постоянно ще употребява котлоните и въз основа на това да вземе решение. Любителите на индукционните котлони, обаче, би трябвало да заложат единствено на електрически готварски печки.

По-модерните готварски печки имат лъкатушен нагревателен детайл, който е прикрит под стъклокерамичната повърхнина. Най-модерното индукционно отопление, макар че ще коства доста повече, ще спести пари, защото има най-хубава успеваемост.

Мощността на котлоните е посочена в техническата документи за печката.

Повърхността на плочата и нейният външен тип също са от голяма важност

От това какви материали се употребяват при производството на плочата, зависи освен външният й тип, само че и лекотата на поддръжка: в края на краищата, даже и при най-внимателната приложимост, повърхността ще би трябвало да се почиства понякога от нечистотия и пръски.

За най-бюджетно покритие се смята елементарния гланц. Той изисква деликатна поддръжка, защото може елементарно да се надраска. По-надеждно и практично (но евтино) решение е покритието от неръждаема стомана. Но и то се надрасква.

Повърхностите от закалено стъкло са най-лесни за поддръжка и наподобяват много привлекателно. Такава повърхнина, наред с други неща, е лесна за разчистване, само че е доста нежна и по тази причина с нея също би трябвало да се внимава.

Източник:
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР