При инспекция, извършена от служители на Икономическа полиция - ГДНП,

...
При инспекция, извършена от служители на Икономическа полиция - ГДНП,
Коментари Харесай

Хиляди професионални шофьори може да са с фиктивен психотест, МВР откри куп нередности

При ревизия, осъществена от чиновници на " Икономическа полиция " - ГДНП, ИАА и Националната организация за приходите, са установени редица нередности в две психолаборатории в София. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, представени от " Канал 3 ".

В тях се правят теоретични и на практика проби за психическа валидност на професионалните и таксиметрови водачи. В една от лабораториите са открити протоколи от приключени психически проучвания на разнообразни лица от цялата страна.

При разбор на обстоятелствата са зародили основателни подозрения за фиктивно осъществяване на тестванията. Допълнително са открити данни за преотстъпване на активността на психолабораторията от страна на медицинския център, което е в нарушаване на заложените законови разпоредби. При първичната инспекция не е показан контракт от юридическото лице, наело помещението, и контракт за съпътстваща и/или посредническа активност с медицинския център. Не са показани и трудови контракти на експертите, извършващите психическите проучвания, както и нужните документи, свързани с употребата на фискалното устройство.

От страна на Национална агенция за приходите е открито, че макар извършени психически проби на лица в деня на инспекцията и надлежно осъществени в тази връзка заплащания, в касата на комерсиалното сдружение не са открити никакви средства. По данни на ИААА за календарната 2017 година през въпросния кабинет са минали общо 3170 души при оповестена цена за услугата 20 лв.. За същия интервал заявената сума пред Национална агенция за приходите е в пъти по-малка – данни, които дават основателно съмнение за избегната регистрация на сдружението по ЗДДС.

При инспекция в другата лаборатория на адреса, на който е записана и на този на медицинския център, към който е прикрепена, било открито, че същите действително не действат и не правят никаква активност.

Работата по изясняване на случаите продължава.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР