При горещо време климатикът в колата е по-важен от всякога.

...
При горещо време климатикът в колата е по-важен от всякога.
Коментари Харесай

Съвети за шофьорите: Как да избегнем повреда на климатика в жегата

При горещо време климатикът в колата е по-голям от всеки път. Непознаването на главните правила на работа на устройството, обаче, води до обстоятелството, че в най-неподходящия миг то дефектира. Авто специалистите споделиха за какво това се случва и по какъв начин водачите да се оправят с този проблем.

Често в жегата климатикът стартира да подава парещ въздух в купето вместо леден. Това се дължи на обстоятелството, че в системата фреонът е намалял или изцяло е изминал. В случая, даже зареждането не постоянно взема решение казуса. Важно е да знаете една специфичност на работата на цялата климатична система на автомобила: с цел да издухва леден въздух от въздуховодите, температурата в системата не би трябвало да надвишава 28 ° C. Ако вентилаторите не могат да охладят уредите до тази температура, тогава няма смисъл да чакаме хладина. За да се обезпечат на системата нужните условия за работа, би трябвало да се съблюдават редица правила.

1.       Промиване на радиатора

Първото и най-необходимо деяние, което би трябвало да се прави постоянно, е изцяло промиване на радиатора, споделят специалистите. Трябва да се смъква и изплаква на всеки две години. Това е значимо по две аргументи: първо, радиаторът, запушен с мъх и нечистотия, автоматизирано води до нередовност на климатика и прегряване на мотора, и второ, по време на промиването може да се оцени положението на елемента.

2.       Състояние на вентилатора

След промиване на радиатора би трябвало да се оцени положението на вентилатора, температурния датчик и точността на системата. В доста случаи точно вентилаторът става повода климатикът да може да работи в придвижване и да стопира, когато колата стопира.

3.       Промиване на системата

Климатичната система на автомобила би трябвало да се измива от вътрешната страна на всеки три години, защото навътре в климатика се натрупва доста нечистотия.

Всеки водач може самичък да ревизира положението на климатика в колата си. Често мнозина не си вършат труда да опознаят устройството и да оценят неговите характерности съгласно правилото „ духа, не духа “. Това неизбежно ще докара до щета, а пострадалите ще бъдат тези, които би трябвало да се возят в колата в летните жеги.

Навременната поддръжка ще предотврати и ремонта на климатика, който по никакъв начин не е на ниска цена. Неглижирането на ранните признаци, че нещо не е наред с охлаждането на автомобила, ще докара до по-сериозни.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР