При голям интерес преминаха инициативата в рамките на Седмицата на

...
При голям интерес преминаха инициативата в рамките на Седмицата на
Коментари Харесай

Болница Лозенец продължава с безплатните прегледи в Софийска област

При огромен интерес минаха самодейността в границите на Седмицата на сърцето в УМБАЛ „ Лозенец “ и изнесените профилактични прегледи, които екипът на лечебното заведение организира в Костенец, оповестиха оттова.

По време на двете безвъзмездни акции лекарите прегледаха близо 100 души, регистрират от болничното заведение. 

По случай 29 септември – Деня на сърцето, бяха извършени едноседмични безвъзмездни медицински прегледи за пациенти с открита болест на сърдечните клапи или сърдечен звук.

По време на прегледите лекарският екип откри, че всички явили се 30 пациенти имат клапни болести в друг етап, като по-голямата част от тях са оперирани преди време. При останалите е налице клапен недостатък, който постанова следене във времето без нужда от хирургична намеса. На трима пациенти е предложена сърдечна интервенция – двама от тях са с аортна стеноза, а един – с митрална инсуфициенция.

При прегледите беше употребена съвременна инсталация – ехокардиограф с 3D благоприятни условия, а явилите се бяха съветвани от потвърдения експерт, шеф на Отделението по кардиохирургия доктор Веселин Георгиев и висококвалифицираните кардиолози доктор Тодор Димитров и доктор Георги Марков.

През уикенда в Костенец топспециалистът доктор Асен Тодоров, шеф на Отделението по съдова хирургия, съветва 50 пациенти, а различен одобрен доктор от болничното заведение – доктор Калоян Персенски от Клиниката по акушерство и гинекология, извърши прегледи на 15 дами на възраст над 40 година

Съдовият обзор включваше снемане на анамнеза, местен статус на пациента и доплерова диагностика – оценка на каротидните артерии, аорто-илиачния и феморо-поплитеален сегмент. По-голямата част от пациентите бяха диагностицирани с хронична венозна непълнота и ориентирани за оперативно лекуване – лазерна аблация. Петима души с открита мултифокална атеросклероза – високостепенни каротидни стенози и стенози на артериите на долните крака, бяха ориентирани за осъществяване на нагледно проучване с контрастност.

По време на АГ консултациите бе осъществена профилактика на гинекологичните болести – ултразвук, цитонамазка и гинекологичен обзор. При пет от прегледаните бе открита гинекологична патология, налагаща оперативна интервенция или в допълнение диагностично уточняване.

Инициативата на болница „ Лозенец “ за образуване и осъществяване на изнесени безвъзмездни профилактични прегледи в разнообразни точки на страната продължава. През октомври началникът на Отделението по очни заболявания доктор Иво Инджов ще преглежда гратис пациенти за катаракта и глаукома в Самоков и Етрополе, а екип, включващ хирург и рентгенолог, ще прави профилактика на рак на гърдата в Долна баня.

В идващите месеци лекари от лечебното заведение ще преглеждат гратис пациенти и в други обитаеми места в Софийска област, показват още от болница „ Лозенец “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР