При голям интерес премина откриването на изложбата “Големият взрив в

...
При голям интерес премина откриването на изложбата “Големият взрив в
Коментари Харесай

Изложбата “Големият взрив” показа талантите на младежи с различни възможности и събра много дарители

При огромен интерес мина откриването на изложбата “Големият гърмеж ” в София. Експозицията която събира картини от младежи с разнообразни благоприятни условия притегли вниманието на политици, публични фигури, хора на бизнеса и благодетели от разнообразни сфери.

Картините показват гения на десетки младежи с интелектуални усложнения, които се образоват в Jamba – Хъб на опциите “ – първият в България кариерен център за младежи с разнообразни благоприятни условия, намиращ се в София, под менторството на Пепа Стоянова.

Основна цел на събитието бе да показа гениите на младежите, насърчавайки ги да усъвършенстват своите умения. А средствата, събрани от изложбата и предхождащия я онлайн базар са за основаване на ново обществено дружество в ЖК “Лозенец ” в София, където хора с разнообразни благоприятни условия да се образоват на кулинарни и бариста умения и по-късно да работят в същата област. Амбицията на фондация “Сошъл Фючър ” е тази обществена кухня да открие нови работни места в София, където работят хора с разнообразни благоприятни условия.

Събитието бе под патронажа на доктор Иванка Шалапатова, министър на труда и обществената политика. Сред гостите бяха и народни представители, представители на държавни и общински управляващи, държавни организации в обществената сфера и други. Водещ на събитието бе актрисата Яна Маринова.

В приветствието си Иванка Шалапатова, министър на труда и обществената политика, сподели, че за нея е чест да бъде част от събитие, подкрепящо гения на младежи с разнообразни благоприятни условия. Тя оповести, че скоро се чакат промени в закона за обществените предприятия, посредством които повече хора с разнообразни благоприятни условия ще могат да се осъществят на пазара на труда. “Свикнали сме да подчертаваме върху това, което тези хора не могат, към казуса, с цел да може проблемите да се разрешат. Но събития като днешното ни демонстрират опциите и позитивните страни ”, добави тя.

Приветствие насочи и Йоана Колева, ръководител на фондация “Сошъл Фючър ”. Накратко тя описа за основаването на кариерния център и дейностите, провеждани в него, както и за новото пространство, обезпечено с поддръжката на кмета на регион “Лозенец ” на Столична община. Тя благодари на всички отзовали се донори, измежду които личат имената на едни от най-успешните компании на българския пазар. Благодари и на своите сътрудници, огромна част от които също са хора с разнообразни благоприятни условия. Към нея се причисли и Пепа Стоянова, която също сподели, че е била щастлива да поддържа тези млади гении в тяхното развиване и им пожела триумф. На вниманието на присъстващите бе излъчено видео, представящо младежите и техния креативен развой.

В програмата на откриването се включи и Дара Екимова, която показа две от новите си песни. А групата за синхронно пеене “Жестим ”, формирана от хора с повреден слух, показаха къс пърформънс, дружно с артиста Ивайло Захариев, който за следващ път поддържа идея на организацията.

Жестов превод за събитието обезпечи Таня Димитрова.

Откриването на изложбата приключи с обща фотография на сцената и с минути за нетуъркинг и взаимно опознаване. Интересът към картините бе огромен. Много от закупилите картините на място получиха благодарствени грамоти от екипа на Jamba.

Изложбата ще бъде дейна до седми март във всеки работен ден на галерията на ул. Оборище 5, гр. София. Бяха продадени 1/3 от картините в изложбата. Всички искащи да поддържат идеята могат да закупят благотворително картина на:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР