При голям интерес от студенти и работодатели премина третото издание

...
При голям интерес от студенти и работодатели премина третото издание
Коментари Харесай

Кариерна борса 2023 на МУ-Варна премина с голям интерес от студенти и работодатели в здравеопазването

При огромен интерес от студенти и работодатели мина третото издание на Кариерна борса в областта на опазването на здравето, която МУ-Варна провежда на 30 октомври в Медицински лицей. За поредна година задачата на отворения кариерен конгрес бе да показа опциите за трудова реализация на завършващите висшето си обучение студенти от Университета, както и да се обезпечат дейни партньорски взаимоотношения с институциите, предлагащи работа. Борсата бе в помощ и на работодателите в набирането на стимулирани и виновни чиновници в областта на медицината, фармацията, денталната медицина, здравната техника, осведомителните технологии в опазването на здравето и други

Кариерна борса 2023 на МУ-Варна бе публично открита от проф. доктор Златислав Стоянов – началник на план,,Създаване на мултидисциплинарна просветителна среда за развиване на фрагменти с интегрални компетентности в региона на биомедицината и опазването на здравето “, а приветствия към участниците във форума сервираха проф. доктор Димитър Райков - Заместник-ректор " Кариерно развиване “ на МУ-Варна  и проф. Антоанета Цветкова - Директор на Медицински лицей – Варна.

Кариерната борса бе предопределена за студенти от последни курсове на образование по специалностите " Медицина “ и " Здравни грижи “. Участниците се срещнаха със свободните работни позиции и с опциите за на практика стажове в разнообразни здравни заведения, институции и фармацевтични организации. Работодателите от своя страна презентираха активността си, реализираха персонален контакт с претендентите и организираха на място първите изявленията за работа.  

Едно от огромните преимущества на сходни отворени кариерни изложби е, че съкратява дистанцията сред шеф и чиновник и подкрепя процеса на реализация на студентите на пазара на труда, обобщиха наблюденията си експертите от Центъра за кариерно развиване към МУ-Варна. На място, студентите могат да задават въпроси, да показват своите автобиографии и мотивационни писма, а работодателите – да показват условията за оповестената свободна позиция и да получат действителна визия за компетентностите на претендентите.

Кариерната борса се провежда със съдействието на Център за кариерно развиване (ЦКР) към МУ-Варна и сътрудници в границите на Проект № BG05M2ОP001-2.016-0025 " Създаване на мултидисциплинарна просветителна среда за развиване на фрагменти с интегрални компетентности в региона на биомедицината и опазването на здравето “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР