При еднодневна специализирана полицейска операция в Търговищко е установен и

...
При еднодневна специализирана полицейска операция в Търговищко е установен и
Коментари Харесай

В Търговищко спипаха мъж с няколко вида наркотици

При еднодневна профилирана полицейска интервенция в Търговищко е открит и арестуван мъж за владеене на няколко типа наркотични субстанции. Образувани са досъдебно и две бързи полицейски производства, заяви представителят на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Търговище Ани Кръстева при оповестението на резултатите от акцията.

Акцията бе за противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвимите региони и бе извършена на 29 март на територията на ОДМВР – Търговище.

Проверени са 398 моторни транспортни средства и 621 жители. Извършени са и инспекции в 21 питейни и увеселителни заведения в региона, 28 търговски обекта, пет автоморги и автосервизи, девет заложни къщи и пет пункта за изкупуване на черни и цветни метали. При инспекциите контролните органи са съставили 16 акта за определяне на административно нарушаване. Съставени са и осем протокола за предизвестие по Закона за Министерство на вътрешните работи.

От полицията изнесоха данни и за разкритите закононарушения. Установен и арестуван е мъж за държане на три типа наркотични субстанции, които са конфискувани. Той е на 27 години и е арестуван в Районното ръководство в Търговище на съображение член 72, алинея 1, т. 1 от Закона за Министерство на вътрешните работи, който гласи че, " полицейските органи могат да задържат лице, за което има данни, че е направило закононарушение ". Той е прочут на полицията с държане на наркотични субстанции, осъждан. По случая е стартирано бързо полицейско произвеждане.

При инспекции в дребните обитаеми места на общината, издирвателни и процесуално-следствени дейности е открито, че 55-годишен мъж от село Баячево, от началото на годината до 16 март, е отсякъл от горския фонд 107 дървета от типовете акация, джанка, върба и явен без да има постоянно разрешително за това. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

В село Здравец е открито и ръководство на нерегистрирано по надлежния ред моторно транспортно средство. По случая е стартирано бързо полицейско произвеждане.

Установен е и 25-годишен мъж от село Баячево, прочут на полицията, който е причинител на закононарушение по член 216 от Наказателния кодекс - заличаване и разваляне. Младият мъж е счупил с бутилка стъкло на прозорец в жилище, посочи за Българска телеграфна агенция представителят на дирекцията. По случая се прави инспекция.

По случаите са формирани едно досъдебно и две бързи полицейски производства, работата по които продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР