При Дунав мост 2, на границата с Румъния, все още

...
При Дунав мост 2, на границата с Румъния, все още
Коментари Харесай

На Дунав мост 2 все още няма терминали за винетки

При Дунав мост 2, на границата с Румъния, към момента няма терминали за електронни винетки. Причината била, че устройствата не са освободени от митницата. Според информация на българо-румънското сдружение, което стопанисва моста се чака да бъдат инсталирани три устройства.

На границата с Румъния, при Дунав мост 2, към момента няма терминал за електронни винетки, чака се да бъдат инсталирани три устройства до дни, оповестиха за Българска телеграфна агенция от българо-румънското сдружение, стопанисващо оборудването.

Във Видин в центъра могат да се купят електронни винетки на няколко места, само че камионите не могат да влизат в центъра на града. "Информираме всички влизащи в страната на Дунав мост 2, че във Видин по Е-79 електронна винетка може да се закупи на бензиностанциите, споделиха от смесеното българо-румънско сдружение.

В неделя вечер от АПИ са били на пункта за монтаж на три устройства за електронни винетки, само че се оказало, че контейнерът с устройствата не е освободен от митницата. Устройствата ще бъдат инсталирани до ден-два, увериха от сдружението.

От Агенция "Пътна инфраструктура " потвърдиха, че на територията на област Видин са инсталирани и работят терминали за самотаксуване за пазаруване на електронни винетки на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Брегово " и "Връшка чука ", както и на няколко от бензиностанциите в града.

Четири терминала за продажба на електронни винетки има на граничния пункт „ Дунав мост “ в Русе. Устройствата бяха доставени в ранния следобяд в петък, оповестява Rusemedia.

Тепърва следва за чужденците, които влизат в страната, да бъдат сложени и указателни табели от кое място да си купят винетки на граничния пункт.

Електронни винетки към момента не могат да се купуват от клоновете на Български пощи и от някои от огромните вериги бензиностанции, сподели репортерска инспекция на „ Хоризонт “ в София.

По-рано от Пътната организация увериха, че от през днешния ден електронните винетки ще са налични на тези места.

Вчера шефът на Агенцията инж. Светослав Глосов уточни пред БНР, че над 4500 ще са местата, където ще се предлага услугата. Според него там, където наоколо няма бензиностанция, е-винетка ще може да се купи от пощата.

От 5 януари е почнало разпространяването на винетки на касите на Еasypay, а от началото на месеца продажба се прави и от един от мобилните оператори.

От Пътната организация настояват, че до месец се чака да стартира продажбата на електронни винетки и през банкома
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР