При други обстоятелства можеше да напишем, че от тази сутрин

...
При други обстоятелства можеше да напишем, че от тази сутрин
Коментари Харесай

С час напред вече сме по лятното часово време

При други условия можеше да напишем, че от тази заран ще си стоим у дома с един час по-малко, а вечер ще се прибираме час по-късно. В изискванията на карантина това обаче надали има кой знае какво значение.

Точно в 03:00 още веднъж сменихме времето и към този момент е 04:00. Преминаването от зимно на лятно часово време е обект на разногласия на остарелия континент, като се чака да се реши дали промяната да спре. Допитване сподели, че в България избираме лятното часово време.

Лятното часово време е система, въведена за икономисване на разноски за осветяване, посредством увеличение на потреблението на дневна светлина. При нея формалното време се измества нормално с един час напред от астрономическото време, като остава по този начин за пролетните и летните месеци. С това се цели подсигуряване на по-добро съвпадение на часовете от светлата част на денонощието и дейните часове за работа и учебно заведение.

Идеята за лятно часово време за пръв път се вкарва на процедура от немското държавно управление по време на Първата международна война в интервала 30 април - 1 октомври 1916 година Скоро по-късно Англия последват образеца, като първоначално вкарва лятно време от 21 май до 1 октомври 1916 година

Лятното часово време е въведено в България на 1 април 1979 година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР