При домашно лечение на коронавируса ще се изписват безплатни лекарства,

...
При домашно лечение на коронавируса ще се изписват безплатни лекарства,
Коментари Харесай

При домашно лечение на COVID-19 ще има безплатни лекарства

При домашно лекуване на ковид ще се изписват безвъзмездни медикаменти, оповестиха от здравното министерство.

Ведомството е изготвило нормативна смяна, утвърждаваща основаването на амбулаторна процедура, заплащана от НЗОК.

Тя включва диагностични и лечебни действия и услуги, които ще се реализират в извънболничната помощ и които ще се дават на пациенти със болестта COVID-19.
 Учени поучават преди имунизация да се прави PCR тест Учени поучават преди имунизация да се прави PCR тест
Какви ще бъдат последствията от имунизацията против ковид за инфектираните и болните сега, изяснява Анча Баранова, лекар на биоло...

Тези диагностично-лечебни действия включват и определяне на нужните лекарствени артикули за домашно лекуване на пациента, които ще се заплащат 100% от НЗОК.

През миналата седмица здравните управляващи оповестиха концепцията. Тя планува леките случаи на COVID-19 да се лекуват амбулаторно и с безвъзмездни медикаменти, които ще се изписват по преценка на доктор. Това обави тогава заместник-министърът на опазването на здравето Димитър Петров.

Лекарствата ще се изписват по общия ред - с предписания. Задължително ще би трябвало да се вършат проучвания по преценка на лекаря - кислородната сатурация и компютърна томография на бял дроб. Лечението ще става при джипита и експерти.

Ако лекари откажат да лекуват пациенти с ковид, ще им бъдат спирани спомагателните 1000 лева, които получават поради пандемията, разгласи тогава Петров.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР