При дистанционната форма на обучение усвояемостта на учебния материал е

...
При дистанционната форма на обучение усвояемостта на учебния материал е
Коментари Харесай

Проф. Танев: Едва 15% от материала се усвоява при онлайн обучение

При отдалечената форма на образование усвояемостта на образователния материал е извънредно ниска - проучвания приказват за към 15%. Това съобщи пред БНР проф. Тодор Танев, министър на образованието във второто държавно управление на Бойко Борисов.
По думите му е " въпреки всичко някакво решение ".
 Онлайн образованието е занижило качеството на обучение, считат някогашни просветни министри Онлайн образованието е занижило качеството на обучение, считат някогашни просветни министри
" Дистанционното образование не може да замести класната стая " Това показа пред Българска национална телевизия някогашният образован министър Тодор Танев. Все отново той е...
" Преди да има пандемия, имахме проблем с тази усвояемост. Уменията още повече страдат при възприемането на материала. Не е открит метод за предаване на умения в електронна среда ", сподели още някогашният министър.
Той счита, че не съществува 100% разумен метод за решение на казуса с формата на образование в изискванията на пандемия.
" Трябва да не търсим идеалното решение, тъй като такова няма, логичен видяно не съществува. В такива случаи нормално хората прибягват до полезности - ", разясни проф. Танев.
Според него постоянно ще има недоволни и някой ще е в неизгодна позиция, само че акцентира, че значимото е децата да са в преференциална позиция. " Качеството на обучение е най-важно и 100% несъмнено е, че присъственото образование няма опция. Всеки аршин тежи за себе си, само че въпросът е какъв ще бъде салдото сред всички за " и " срещу ", сподели още той.
 Нагласи за отдалеченото образование измежду учителите Нагласи за отдалеченото образование измежду учителите
Изследване на КТ „ Подкрепа “ демонстрира, че българските учители изпитват нерешителност и даже боязън от протичащото се във връзка...
Професорът акцентира, че е понятен страхът, който изпитват учителите. Той обаче е на мнение, че не може да се изправя единствено доводът за. Учителите са към 94 хиляди и най-малък % са тези, които декларират, че ще изоставен.
" Срещу този аргумент за учителите се слага доводът за учениците до 4-ти клас, за които се приказва, че мъчно могат да работят отдалечено. Какво да създадем - те да останат без обучение ли? ", попита някогашният образован министър.
Здравната и просветителната системи би трябвало да вървят за ръка, заключи проф. Танев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР