При диабет тип 2 обикновено се наблюдава рязко понижаване на

...
При диабет тип 2 обикновено се наблюдава рязко понижаване на
Коментари Харесай

Зеленчукът, който често пренебрегваме, но той сваля кръвната захар за минути

При диабет вид 2 нормално се следи внезапно намаление на органичното произвеждане на хормона инсулин, който е главният регулатор на кръвната глюкоза. В резултат на това кръвната захар доближава евентуално рискови високи стойности.

Позовавайки се на разнообразни изследвания, лекарите предлагат потреблението на избрани храни, които имат способността да намаляват равнищата на кръвната захар. В тази връзка бамята притегля от ден на ден вниманието им, написа medikforum.ru.
6-те индикатора, които издават повишение на кръвната захар
Промените в равнищата на кръвната захар могат да отключат съществени болести като едно от тях е точно диабетът. Ако поддържате дълго вр...
Прочети повече
Сокът от нея е разпознат от Diabetes UK като понижаващ кръвната захар. Препоръчително е да се приема заран при хора с диабет вид 2.

Според учените, потреблението на свеж сок от бамя може да окаже мощен резултат във връзка с намаление равнищата на кръвната захар и по този метод да бъде от изгода при пациенти с диабет вид 2.

" Доказателствата за свойствата на този зарзават да намалява равнищата на кръвната захар се усилиха през последните години ", настояват лекарите.

Неразтворимите фибри, съдържащи се в бамята, спомагат за стабилизиране на равнищата на кръвната захар, като забавят скоростта, с която глюкозата се всмуква в кръвния поток от чревния тракт. Това изказване е потвърдено посредством проби in vitro и in vivo.
Откриха растение, което доста понижава равнищата на кръвната захар след хранене
Основното предписание за диабет вид 2 е вярното хранене. Докато някои храни се предлагат от лекарите да бъдат изключени от менюто, то...
Прочети повече
Също по този начин, за понижаване и стабилизиране равнищата на кръвната захар, лекарите предлагат потреблението на храни с невисок гликемичен показател - към тях спадат пълнозърнести храни, плодове с ниско наличие на захар, горски плодове, зеленчуци и бобови растения.

Важно: Статията е само с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор и експерт по здравословно хранене, както и да анулира предписаното лекуване! 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР