При децата болестта минава много по-леко. Естествено, колкото е по-недоносено

...
При децата болестта минава много по-леко. Естествено, колкото е по-недоносено
Коментари Харесай

Проф. Младенов с важно уточнение за бебетата и децата с COVID-19

При децата заболяването минава доста по-леко. Естествено, колкото е по-недоносено е бебето, толкоз са по-големи провалите върху белия дроб. Това съобщи за Нова тв проф. Николай Младенов, началник на клиника по "Реанимация и интензивно лекуване " в МБАЛ Токуда.

"Според доктор Масларска, която категорично помолих да показа прочита си, във Англия от над 900 и няколко родилки единствено при 4% децата са били инфектирани с ковид. Има общоприетоо общоприето лекуване. При децата заболяването минава доста по-леко. Естествено, колкото е по-недоносено е бебето, толкоз са по-големи провалите върху белия дроб ", добави той.

"Имаме родилки с коронавирусна зараза. Те минават ковид-лечението и след това се връщат към естествения си живот. Другите - раждат и минават курс на лекуване в ковидната реанимация и след това се връщат при децата си. Временно е отделянето на майката от детето ", посочи проф. Младенов.

"Попринцип коронавирус реанимациите на всички места са цялостни. Всеки си структурира реанимацията. Ние сме решили да разделим ковид-отделението на две. Болницата минава при режим с 200 кревати. В едното поделение ще са най-тежко болните и тези, които се оперират, както и пациенти на диализа, които са сериозни ", сподели още той.

"Това е съществено заболяване ", напомни медикът и посъветва хората да не се водят от равнището на не толкоз висока смъртност.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР