При челен сблъсък между два автомобила загинаха четирима мъже, трима

...
При челен сблъсък между два автомобила загинаха четирима мъже, трима
Коментари Харесай

При челен сблъсък на пътя загинаха четирима мъже, трима бяха ранени. Десетки гасили с пожарогасителите си пламналите коли

При преден конфликт сред два автомобила починаха четирима мъже, трима бяха ранени. Тежкото произшествие стана след 17 часа на 4 август, на подбалканския път, покрай сливенското село Гавраилово, оповестиха от Министерство на вътрешните работи – Сливен. В първите минути десетки жители са извадили пожарогасители, с цел да тушат огъня на пламналите коли.
Сблъскали са се товарен автомобил „ Фолксваген Транспортер “ с великотърновска регистрация и сливенски бус с петима служащи от близка кариера за рандеман на строителни материали, които се прибирали при фамилиите си след края на работния ден. Ударът, запалил колите, е бил гибелен за двамата водачи – мъж на 44 години от Горна Оряховица и мъж на 57 години от Сливен. На място са починали и двама от пасажерите – на 49 и 54 години, също от Сливен. Останалите трима пасажери са ранени и са признати по неотложност в регионалната МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ в Сливен. Те са на възраст 22, 27 и 34 години. Двама от тях са в реанимация, със съчетани контузии и заплаха за живота. Единият е в по-тежко положение. През нощта му е осъществена черепно – мозъчна интервенция, среща се в кома, на командно дишане. Вторият потърпевш, признат в реанимацията, е с лицево – челюстни контузии. Пациентите имат изгаряния, само че те са незначителни, прецизираха от болничното заведение. Третият потърпевш е в отделението по неврохирургия и е контактен, споделиха още от лечебното заведение.
Подобно трагично произшествие на пътя не е имало в Сливенска област през последните години, обявиха полицейски чиновници.
Според предварителната информация на Министерство на вътрешните работи, челният конфликт е настъпил, откакто товарният автомобил е навлязъл в насрещната лента за придвижване. На място първи са пристигнали патрулен полицейски екип, който имал дежурство наоколо, и началникът на бранш „ Пътна полиция “ - Сливен основен контрольор Илиян Николов. Те са извадили хората на открито. Пристигнали коли за спешна помощ. В същото време почнали да излизат пламъци от колите. Служителите на Министерство на вътрешните работи и доста пътуващи, станали неволни очевидци на ужасяващата злополука, извадили пожарогасители от колите си и почнали да тушат огъня. Стихията била угасена от два екипа на пожарната. При гасенето имало мощни гърмежи, евентуално от гумите, които са се пръснали в огъня, или по други аргументи. Пред медиите гл. контрольор Николов съобщи, че на мястото по-късно са били преброени близо 30 пожарогасителя.
По случая е формирано досъдебно произвеждане. Тежкият случай е станал пред огледа на доста очевидци. Хипотезата, че злополуката е настъпила при маневра за изпреварване, подхваната от товарния автомобил, към този момент не е водеща. Предстои да бъдат назначени голям брой експертизи.
Общината в Сливен изрече съболезнования на околните на починалите и съобщи готовнот да им окаже нужното подпомагане в тежкия за тях миг. При нужда администрацията ще окаже поддръжка за лекуването на потърпевшите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР