При блъсканица на военен стадион в Република Конго са загинали

...
При блъсканица на военен стадион в Република Конго са загинали
Коментари Харесай

Трагедия в Конго: 37 загинали при блъсканица на военен стадион

При навалица на боен стадион в Република Конго са починали минимум 37 души, откакто огромен брой младежи се отзовали на апел за набиране на военнослужещи , оповестиха локалните управляващи, представени от Асошиейтед прес.

Прокурорът Око Нгакала сподели, че ще бъде извършено следствие.

Брандън Цету, юноша, който се избавил от задушаване, сподели, че чакал на опашка пред стадиона от през вчерашния ден сутринта . " Според уредниците това беше последният ден. Ето за какво доста от нас взеха решение да чакат до късно през нощта, надявайки се да се записваме ", съобщи той пред АП. " Някои бяха толкоз нетърпеливи, че се пробваха да си пробият път принудително и предизвикаха навалица , в резултат на която доста хора починаха или бяха ранени, което ние осъждаме ", добави Цету.

Дълги опашки се образуваха пред наборните пунктове всеки ден през последната седмица, защото доста младежи се пробват да се причислят към армията една от дребното институции, които оферират работа в Република Конго , отбелязва АП. Всеки ден са се записали по до 700 души, макар че общо има единствено 1500 свободни места.

" По предварителни данни на службите за незабавна помощ са починали 37 души и още доста са потърпевши ", се споделя в прессъобщение, оповестено от спешния отдел на канцеларията на премиера на Република Конго.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР