При българите таванът е фиксиран на 8 000 лева, докато

...
При българите таванът е фиксиран на 8 000 лева, докато
Коментари Харесай

Левски с таван на заплатите за българи

При българите таванът е закрепен на 8 000 лв., до момента в който чужденците може да взимат и повече пари.
Левски към този момент има два стандарта за заплатите в отбора.

Старши-треньорът на отбора Станимир Стоилов, който държи цялата спортно-техническа власт на " Герена ", се е решил на този ход по две аргументи, написа " Мач Телеграф ".

Първата е ясна на всички - Левски е в тежка финансова рецесия, а лицензът на клуба за идващия сезон е застрашен поради голям дълг към Петър Хубчев и асистентите му, и Насиру Мохамед, който възлиза на към 1 500 000 лв.. До месец управлението на клуба би трябвало да вземе решителни ограничения в тази посока, с цел да не получи тежки наказания.

Другата причина се крие в актуалната обстановка в клуба, която не кореспондира с дългогодишното предписание в efbet Лига, а и като цяло в Европа, че чужденците взимат повече пари от локалните играчи. Към днешна дата най-скъпоплатените футболисти на " Герена " са точно българи. На върха на пирамидата е Георги Миланов, чиято заплата е 15 000 евро или към 30 000 лв.. Зад него е Ради Цонев с 10 000 евро или към 20 000 лв.. Двамата имат контракт с клуба до края на сезона. Те получиха предложение от управлението да влязат в ситуацията на Левски и да си понижат заплатите.

Близнакът твърдо отхвърли, а това беше и главната причина брат му Борислав да бъде пуснат без пари в Черноморец Одеса. Все още няма индикации какво ще е решението на Георги Миланов. Последният сега е контузен, а " сините " вероятно ще му предложат нов контракт, откакто той се възвърне и стартира да играе. Таванът на заплати за българи ще хване Миланов в заварено състояние и е доста евентуално той да получи предложение за нов контракт, което да надвишава упоменатите нагоре 8 бона.

При всички положения обаче офертата ще е най-малко два пъти по-ниска от тези 30 000 лв., които Георги би трябвало да взима съгласно договора си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР