При акция на ГДБОПИмал различни самоличностиАнтимафиоти от ГДБОП задържаха в

...
При акция на ГДБОПИмал различни самоличностиАнтимафиоти от ГДБОП задържаха в
Коментари Харесай

Арестуваха опасен руски хакер в Банско

При акция на ГДБОП
Имал разнообразни самоличности

Антимафиоти от ГДБОП задържаха в Банско изключително рисков съветски хакер. 34-годишният Д. Е. е търсен от Интерпол по искане на Съединени американски щати за наказателно гонене по импортиран против него обвинителен акт за осъществени компютърни закононарушения на територията на Калифорния.

Руснакът е бил открит в коуъркинг пространството - място за взаимна работа, в което се събират хора от свободни специалности, дребни компании или така наречен цифрови номади, които са част от общественост на експерти с разнообразни качества, ползи и мрежa от контакти. Задържаният публично се води на работа в интернационална компания. Мъжът се е подвизавал из цяла Европа с разнообразни самоличности. Търсен е от над 10 страни.

В понеделник Благоевградският областен съд е взел по отношение на него мярка “временно задържане” за период до 60 дни. Чужденецът е в следствения арест, до момента в който се чакат публично документите по настояването за неговата екстрадиция в Съединени американски щати. Определението на магистратите може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд-София в тридневен период, като следователно делото ще се гледа на 21 юни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР