При 613 от 679 анализирани проби от пациенти с COVID-19

...
При 613 от 679 анализирани проби от пациенти с COVID-19
Коментари Харесай

Омикрон при над 20% от анализираните проби на пациенти с COVID у нас

При 613 от 679 оценени проби от пациенти с COVID-19 е открит вид " Омикрон ". Това оповестиха от Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 681
От изследваните проби 599 са подвариант ВА.1 или ВА.1.1 на " Омикрон " и 14 - BA.2, показаха от Центъра.

Пробите са взети от пациенти с COVID-19 в интервала 17 - 30 януари 2022 година и са изпратени от 44 разнообразни лечебни заведения от 24 области на страната.

Според картата на епидемиологичната конюнктура, разграничена на пет района и указваща заетостта на болничните кревати за интензивно лекуване на пациенти с COVID-19, един район е минал в по-нисък стадий - втори.

Това е районът, обхващащ областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. За три района, които в този момент са в стадий три, се чака до няколко дни също да преминат в по-ниския стадий. Регионът на областите Сливен, Стара Загора, Ямбол и Бургас остава в трети стадий. 



 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 681  Стана ясно какви са нужните средства на Белия дом за битка с COVID-19 Стана ясно какви са нужните средства на Белия дом за битка с COVID-19  Омикрон се популяризира бързо в над 130 страни и е единственият преобладаващ вид Омикрон се популяризира бързо в над 130 страни и е единственият преобладаващ вид  Ваксината на Ваксината на " Новавакс " също идва у нас
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР