При 100 процента обработени протоколи от Общинската избирателна комисия /ОИК/

...
При 100 процента обработени протоколи от Общинската избирателна комисия /ОИК/
Коментари Харесай

При 100% обработени протоколи в Пловдив област в 4 общини има избран кмет на първи тур

При 100 % обработени протоколи от Общинската изборна комисия /ОИК/ в Пловдивска област има определени кметове на първи тур в четири общини, сочат данните в ЦИК. В община Кричим с 67,26 от гласовете печели досегашният кмет Атанас Калчев от Движение Нашият град.

С 52,91 % утвърждение за втори мандат в община Раковски е избран отново претендентът на ГЕРБ Павел Гуджеров.

В община Садово с безапелационните 82,34 на 100 от гласовете на поста кмет на общината остава Димитър Здравков от Българска социалистическа партия за България. С 63,91 % за втори мандат за кмет на община Стамболийски е избран отново и Георги Мараджиев, претендент на ГЕРБ.

Известни са към този момент и балотажите в три от общините при 100 % обработени протоколи на СИК. В община Хисаря на втори тур ще се състезават Пенка Ганева от ГЕРБ, която през вчерашния ден събра 26,72 от гласовете на гласоподавателите, а неин конкурент ще бъде Ива Вълчева, претендент на Българска социалистическа партия за България, която има 25,69 % утвърждение.

В Брезово претендентът на ГЕРБ Христо Енков с гласовете на 46,57 на 100 от гласувалите ще се изправи още веднъж против Камен Калапанков от Българска социалистическа партия за България, който има 36,62 % утвърждение.

Балотаж ще има и в община Перущица, където досегашният кмет Ради Минчев / "Демократична България - обединяване "/ с 26,81 на 100 поддръжка от гласоподавателите ще се състезава с Мария Витанова-Вълканова от ГЕРБ, която е подкрепена от 30,59 % от гласувалите през вчерашния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР