При 100% обработени протоколи за евровота в Районните избирателни комисии

...
При 100% обработени протоколи за евровота в Районните избирателни комисии
Коментари Харесай

Избирателната активност у нас все пак е била над 30%

При 100% обработени протоколи за евровота в Районните изборни комисии (РИК) в страната се регистрира изборна интензивност от 33.27%. Това оповестиха пред Българска национална телевизия от Централната изборна комисия (ЦИК). Тези данни обаче към момента не са оповестени на уеб страницата на ЦИК.
За националната телевизия представителят на ЦИК Александър Андреев посочи, че при повторното въвеждане и премахване на несъответствията ще бъдат конкретизирани и окончателните резултати.
Междинните резултатите при първото въвеждане на протоколите от изборите за Европейски парламент в България:
ГЕРБ - 31.07%
Българска социалистическа партия - 24.26%
Движение за права и свободи - 16.55%
Вътрешна македонска революционна организация - 7.36%
" Демократична България " - 6.06%
Предстои да бъдат признати протоколите от последната районна комисия - тази в Търговище. След като резултатите се обработят, ще стартира и наново въвеждане на протоколите на последните РИК.
От данните от първото въвеждане на протоколите излиза наяве, че 36.71% от гласоподавателите са дали своят вот с преференция.
Преференциалното гласоподаване се следи при всичките политически сили. Най-висок % преференции - над 50% - се записва при Вътрешна македонска революционна организация и " Демократична България ".
Очакванията на Вътрешна македонска революционна организация са да вкарат в европарламента втори представител в лицето на Андрей Слабаков.
Разпределението на мандатите ще стане ясно до на следващия ден, а в петък ще разберем кои са лицата на българските евродепутати в новия състав на Екологичен потенциал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР