Президентството на Ливан отрече, че държавният секретар на САЩ Рекс

...
Президентството на Ливан отрече, че държавният секретар на САЩ Рекс
Коментари Харесай

Ливан отрече, че са оставили Рекс Тилърсън да чака

Президентството на Ливан отхвърли, че държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън е бил заставен да чака преди да се срещне с президента Мишел Аун в президентския замък, където американският топ посланик изчака няколко минути преди ливанският му сътрудник да го поздрави, осведоми " Ройтерс ".

Телевизионни фрагменти демонстрираха Тилърсън седнал до празен стол в стая преди ливанският външен министър Гебран Басил да се ръкува с него.

От прессекретариата на президента отхвърлиха да са нарушили дипломатическия протокол. Представител на президентството съобщи, че Тилърсън е дошъл няколко минути по-рано от заплануваното и срещата е почнала в точния момент.

Тилърсън е в Ливан, огромен реципиент на американска военна помощ, като част от районен тур.

" Господин Президент, благодарим Ви за топлото посрещане и за откритата, честната и продуктивна полемика. Съединени американски щати стоят до ливанския народ за свободен и либерален Ливан ", написа държавният секретар в книгата за гости в президентството след диалозите.

Представителят на президентството добави, че ръководителят на протокола е поздравил Тилърсън в президентския замък Баабда.

Американският посланик ще се срещне също с ръководителя на Народното събрание Набих Бери и премиера Саад ал Харири.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР