Президентството на Джо Байдън ще приключи предсрочно, за обкръжението му

...
Президентството на Джо Байдън ще приключи предсрочно, за обкръжението му
Коментари Харесай

Оставката на Байдън е съгласувана. Чакаме сензационни новини, но за Русия ще бъде по-зле

Президентството на Джо Байдън ще завърши предварително, за обкръжението му става все по-трудно да скрие болния президент. От компромисна фигура Байдън се трансформира в огромен проблем за Демократическата партия и в това време съвършен претендент за ролята на „ изкупителна жертва “. Сега на практика няма подозрение за това: към три месеца - той надали ще издържи повече. Въпреки че за Русия би било по-добре, в случай че издържи повече.

По времето на починалия Леонид Брежнев имаше подобен виц: Вече надълбоко болният общоприет секретар приказва на съвещание на Централния комитет и споделя:

„ Разпространиха се клюки, че в нашия Централен комитет всички без изключение са заболели от старческа маразма. Искам да кажа, че не е правилно! Например, помня доста добре, че през вчерашния ден погребахме другаря Суслов, само че апропо къде е той? "

Американският президент от ден на ден припомня за персонажа от този анекдот. Байдън има ли Ковид, или може би СПИН? Или може би той, макар очевидната некомпетентност, дължаща се на прогресиращо заболяване, обвързвано с възрастта, в противен случай, се е вкопчил в поста си и, не желаейки да напусне непринудено (неговият прессекретар Карин Жан-Пиер настойчиво приказва, че Байдън ще бъде избран отново в 2024), е „ заточен “ под „ домакински арест “, като тогавашния болния Ленин в Горки, до момента в който неговите „ партийни приятели “ си поделят властта, която е останала без притежател?

Или просто Байдън е бил смъртно изтощен и е отказал да върви на работа, оповестил е " стачка ", а в този момент го убеждават да я спре и най-сетне да отиде на работа?

Или може би те приготвят почвата да се отърват от непопулярния президент, който дърпа партията надолу със себе си, по здравословни аргументи преди междинните избори през ноември (и след неуспеха на демократите на тях, което ще би трябвало да се отдаде на някой, толкоз безусловно сигурен)?

Може би не на вятъра той настойчиво и дълго време назовава своята „ дубльорка “ Камала Харис президент, а третият в линията на „ правоприемник на трона “ представител на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси беше на пиар в Тайван с взор към близкото бъдеще?

Между другото, къде е Байдън?

През всичките тези дни, както в миналото Брежнев и Елцин, които не говореха като Байдън, не се спъваха непрестанно, не се губеха обществено, не се ръкуваха с призраци и даже многозначително произнасяха речите си на лист хартия с реплики: " Ех, не, с това не съм склонен " - президентът на Съединените щат " работи върху документите ". Проработи ли?

В края на краищата съвсем всичко, което знаем за Байдън, се знае от думите на неговото обграждане. Не ме мързеше да погледна новините на ТАСС от последните дни за активността на Байдън. И бях шокиран. Няма го Байдън. Има писмени изказвания, приписвани на него, които се отнасят до известията на президента в Белия дом, публикувани от неговата пресслужба.

Тоест светът научава за сякаш изречените думи на Байдън някъде от устните и в интерпретацията на неговия антураж. На 7 август, да вземем за пример, „ възстановилият се “ Байдън приветства „ оповестяването на преустановяване на огъня сред Израел и бунтовниците в Газа след тридневни военни дейности “, изцяло оправдавайки суровите дейности на Тел Авив против палестинците. Казал ли е това на конференция? Не. Светът научи за това от писменото изказване на президента, публикувано от Белия дом.

И същото беше маркирано в другите дни. Ето да вземем за пример известие на ТАСС от 2 август, маркирано от Вашингтон. То е отдадено на най-важната тематика - Тайван, по какъв начин Съединени американски щати трансфораха Китай във зложелател за 100 години напред с помощта на визитата на Пелоси в Тайпе, което Пекин не може да остави без отговор, което заплашва с огромен боен спор в Източна Азия и международна икономическа рецесия. Четем:

„ Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън почита решението на ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси да посети Тайван, само че Белият дом не прецизира доколко това посещаване съгласно американския водач е в полза на Вашингтон. "

" Джон Кърби, координатор по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност (NSC) на Белия дом, съобщи тази позиция на брифинг за пресата във вторник ", продължава известието.

Това се появи, откакто публицисти желаеха да схванат дали Пелоси е провалила опитите на Байдън по някакъв метод да възстановява връзките с Китай. В отговор от името на Байдън Кърби сподели, че президентът, съгласно тях, „ почита решението й да отиде “ и счита, че то е „ изцяло в сходство с политиката на Съединени американски щати “.

Какво е станало в действителност? Не знаем - Кърби е прочут измамник. След това той изкусно смени тематиката: Пелоси, съгласно Байдън, е " имала значими съвещания " по време на пътуването, в това число в Сингапур и Малайзия.

Говорителят на Белия дом увери, че Байдън " приветства разговора й, приноса й към американската външна политика ", само че не даде безапелационен отговор на заложения въпрос. Тоест ние не знаем същинското мнение на Байдън.

В сходен дух Кърби разяснява от името на Байдън в нашумелия репортаж на New York Times от известния публицист Томас Фридман, че „ има надълбоко съмнение сред Белия дом и украинския президент Владимир Зеленски, доста по-голямо от съобщаваното “.

На това Кърби сподели, че Байдън „ е приказвал доста, доста пъти за своето удивление от лидерските качества и смелостта на президента Зеленски “, че той „ беседва персонално с президента Зеленски доста пъти и знае, схваща какъв брой уплашен е президентът Зеленски “, и, несъмнено, „ изцяло сме ангажирани да продължим да поддържаме Украйна “.

Тоест Фридман, който разполага с вътрешна информация, приказва за недоверието на Байдън към режима на Зеленски, до момента в който Кърби в действителност твърди противоположното. Кой движи и дефинира политиката - президентът или обкръжението му? Последното, несъмнено.

На трети август беше маркирано напряко плашещо известие: Байдън, за който се твърди, че се лекува в Белия дом, предходната сряда разиска... по телефона, „ по предпазена линия за връзка “, с екипа си по национална сигурност, обстановката към Украйна и Индо-тихоокеанския район. Той се похвали с това в Twitter.

Вярвате ли в това? Дори не че Байдън го е написал самичък (ясно е, че пишат за него), а че в Белия дом споделят „ по предпазена информационна линия “ със своите помощници? Ако е по този начин, то е или от реанимация, или от някое друго място, където президентът в действителност се е крил през тези няколко седмици. Или беше прикрит...

Правим заключения

От всичко казано нагоре остава единственото явно умозаключение: Байдън изживява последните си месеци в Белия дом - той ще бъде изведен оттова или преди междинните избори през ноември тази година, или незабавно по-късно. Защото, повтаряме, демократите ще имат потребност от " изкупителна жертва " за предстоящото проваляне, в случай че, несъмнено, изборите са почтени.

Това, което виждаме в този момент, доста наподобява на подготовката на публичното мнение за идното овакантяване на президента. Остава няколко пъти да се подхлъзне на стълбата на самолета, да падне или да се „ изгуби “ обществено, да напусне с заплеснат взор цялостната с публицисти зала посред конференция, още веднъж да седне на „ карантина “, защото лекарите - като съдии на кръга - ще кажат, размахвайки ръце: това е всичко, президентът не може да продължи, шоуто се затваря.

Това е толкоз действително и явно, че се разисква интензивно в Съединени американски щати като решен проблем и от републиканци, и от демократи, от чиято страна Камала Харис и Нанси Пелоси, преди всичко, претендират за властта по закон.

В дългия лист с наследници на висшата власт при положение на гибел или овакантяване на президента по здравословни аргументи всички са демократи. И най-показателното е, че извънредно амбициозната „ първа дама “ Джил Байдън, която постоянно е тласкала брачна половинка си да се бори за президентския пост, съгласно CNN, в този момент е намерено загрижена за физическото му положение, което сякаш се е влошило заради „ пандемията “, съветската военна интервенция в Украйна и други обилни провокации пред Вашингтон.

Неотдавнашно изследване на Harvard CAPS/Harris сподели, че над 70% от жителите на Съединени американски щати не желаят Байдън за втори мандат, до момента в който рейтингът на утвърждение на президента е понижен до 38%. Според други, по-честни социологически изследвания, тя е още по-ниска. Това в действителност е „ прозрението” на Джил.

Какво от това?

Ще пропуснем унизителните мнения на видни републиканци по тази тематика, които Fox News на драго сърце популяризира, ще отбележим единствено публикация на известния демократ Андрю Стайн в New York Post:

" Президентът Байдън служи честно на Съединените щати съвсем шест десетилетия. Сега, като последна услуга на партията и страната си, той би трябвало грациозно да се отдръпна и да помогне за довеждането на власт на ново потомство демократи. "

Тази оставка, съгласно него, ще стане „ елегантна “ единствено в случай че Байдън не се бави с нея и си тръгне преди началото на междинните избори през ноември. Това би трябвало да се направи, счита създателят на публикацията, тъй като рейтингът на президента е невисок, външната му политика е неуспех, инфлацията в Съединени американски щати пораства, стартира икономическа рецесия, а прогнозите за Демократическата партия в идния изборите са просто пагубни. Освен това американците се опасяват за психическото и физическото здраве на своя президент.

И освен американците: болен дъртак е човешки жалост. Колко можете да го измъчвате в името на ползите на Демократическата партия, когато това води, също така, единствено до минуси за нея?

Американците са огромни прагматици: Байдън е приключен, той ще напусне конкуренцията доста скоро. Русия има малко въздействие върху вътрешноамериканските процеси, за нас слабият и безсилен Байдън е най-хубавият вид. Затова дано му пожелаем да остане по-дълго на поста си. Поне още шест месеца-година, с цел да имаме задоволително време да се оправим с Украйна.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР