Президентството на Джо Байдън ще бъде по-голям проблем за китайското

...
Президентството на Джо Байдън ще бъде по-голям проблем за китайското
Коментари Харесай

Байдън може да бъде по-голямо главоболие за Пекин от Тръмп

Президентството на Джо Байдън ще бъде по-голям проблем за китайското държавното управление в сравнение с четирите години на администрацията на Доналд Тръмп. Това съобщи пред Си Ен Би Си икономистът и някогашен ръководител на Goldman Sachs Asset Management Джим.

Тръмп възприе друг метод към връзките сред Вашингтон и Пекин като едностранно наложи мита върху вноса от Китай. Президентът постоянно използваше профила си в Twitter, с цел да насочва обвинявания към азиатската страна, като комерсиалната война сред двете най-големи стопански системи натежа и върху растежа на международния БВП.

Стратегията на Тръмп бе изцяло противоположна на тази на Европа, която пробва да позволява комерсиалните си разногласия с Китай благодарение на обичайните институции, като да вземем за пример Световната комерсиална организация и Г-20.

Избраният за нов президент на Съединени американски щати Джо Байдън евентуално ще се върне на масата за договаряния и ще опита да затвърди алианса сред Европа и Америка, което може да значи разбиране на нови ограничения против Китай.

„ Моето усещане е, че китайците са по-притеснени от администрацията на Байдън, в сравнение с от тази на Тръмп “, разяснява О`Нийл, който в този момент е ръководител на мозъчния концерн Chatham House.

„ Администрацията на Байдън ще изполва съществуващите многонационални конгреси, с цел да държи Китай виновен за спазването на интернационалните стандарти, без значение дали става въпрос за Световната здравна организация, Г-20, Световната банка и тн. Тя няма да опира до стила на договаряния, обичан от Тръмп “, добави той.

По-рано тази седмица китайският президент Си Дзинпин поздрави Джо Байдън за успеха му на изборите в Съединени американски щати. Според известия в медиите Си е изразил вяра, че двете страни ще могат да поддържат „ дух на неконфликтност и взаимно почитание “, когато дискутират разликите си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР