Президентският зет Джаред Къшнър е бил разпитан по-рано този месец

...
Президентският зет Джаред Къшнър е бил разпитан по-рано този месец
Коментари Харесай

Ще признае ли съветник на Тръмп за руска намеса в президентските избори в САЩ?

Президентският шурей Джаред Къшнър е бил разпитан по-рано този месец от екипа на специфичния прокурор Робърт Мълър по отношение на следствието против някогашния консултант на президента по въпросите за националната сигурност - Майкъл Флин.
От сведения на английския вестник The Guardian излиза наяве, че чуването на сегашния старши консултант на американския президент е протекло почти 90 минути и е целяло да откри дали Къшнър разполага с сензитивна информация за Флин. Освен него още няколко очевидци от Белия дом са дали показания за Флин, който през февруари беше заставен да напусне поста си във ведомството, откакто излъга, че не познава и не е комуникирал с съветския дипломат във Вашингтон Сергей Кисляк.
Новината идва на фона на отсрочените през днешния ден свидетелски показания, на които Флин, трябваше да даде сведения по отношение на частните си бизнес връзки, съобщи БГНЕС.
Според информацията, Къшнър има някаква информация за Флин, която може да е оклеветяваща. Данните на The Guardian сочат, че многочислени очевидци на Белия дом са били запитани за познанствата си с Флин.
Причината за отлагането, оповестено първо от телевизия CNN, по този начин и не беше изяснена, само че идва една седмица откакто юристите на Флин предизвестиха правния екип на Тръмп, че към този момент няма да могат да споделят информация за случая. Тази полемика сред юристите е необятно обсъждана като допустима индикация, че Флин се е съгласил да си сътрудничи с следствието на Мълър или че се опита да подписа договорка за себе си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР