Президентските мемоари на Барак Обама, 44-тия президент на Съединените щати,

...
Президентските мемоари на Барак Обама, 44-тия президент на Съединените щати,
Коментари Харесай

Мемоарите на Барак Обама излизат и на български

Президентските записки на Барак Обама , 44-тия президент на Съединените щати, ще бъдат издадени в два тома. Световната премиера на първия том, озаглавен „ Обетована земя “ , е планувана за вторник, 17 ноември 2020 година, като книгата ще бъде издадена по едно и също време на 25 езика.

„ Обетована земя “ ще бъде издадена на български от издателство СофтПрес на 1 декември 2020 година

 Барак Обама СофтПрес

В „ Обетована земя “ Барак Обама споделя от първо лице историята на своята невероятна авантюра от млад мъж, който търси своята еднаквост, до водач на свободния свят и разказва в удивително персонални елементи както своето политическо обучение, по този начин и основните моменти от историческия си първи мандат като президент – време на трагични трансформации и ужас.

Предоставяйки разтърсващо, надълбоко персонално удостоверение за историята в мига на нейното случване, Обама повежда читателите на завладяващо пътешестване от най-ранните си политически упоритости, през решителната победа на първичните избори в Айова, която демонстрира силата на публичния активизъм, до повратната нощ на 4 ноември 2008 година, когато е определен за 44-ти президент на Съединени американски щати и се трансформира в първия афроамериканец на най-високата позиция в страната.
 image2_16x9.png Няма да ги познаете! Ето по какъв начин са изглеждали членовете на кралското семейство на първия образователен ден На фокус
Размишлявайки върху президентския си мандат, той предлага надълбоко и само по рода си проучване и на невероятния обсег, и на рестриктивните мерки на президентската власт, както и неповторим взор от вътрешната страна към динамичността на американската партийна политика и интернационалната дипломация.

Обама кани читателите в Овалния кабинет и в Залата за изключителни обстановки в Белия дом, води ги до Москва, Кайро, Пекин и оттатък. Научаваме мислите му, до момента в който сформира своя кабинет, до момента в който се бори с световната финансова рецесия, подхваща ограничения против Владимир Путин, преодолява непреодолимите спънки, с цел да обезпечи прокарването на нов закон за опазването на здравето, сблъсква се с генерали по въпроса за американската тактика в Афганистан, стартира промяна на Уолстрийт, дава отговор на разрушителната детонация на нефтената платформа „ Дийпуотър Хърайзън “ и позволява интервенция „ Копието на Нептун “, която води до гибелта на Осама бин Ладен.

„ Обетована земя “ е неизмеримо персонална и интроспективна – историята на един мъж, който се изправя против историята, роман за вярата на публичния уредник, подложена на тест на международната сцена. Обама искрено разказва тънкия баланс при кандидатирането му за президент като афроамериканец, по едно и също време понесъл упованията на едно потомство, вкопчено в посланията за „ вяра и смяна “, и изправен пред конфликт с морални провокации при вземането на решения с голям залог.

Разказва почтено за силите, които се изправят против него зад граница и вкъщи, приказва намерено за това по какъв начин животът в Белия дом визира неговата брачна половинка и дъщерите му и разкрива без боязън своите персонални подозрения и разочарования . И все пак в никакъв случай не се отклонява от твърдата религия, че във великия и продължаващ Американски опит напредъкът постоянно е вероятен.
 Приказката на Барак и Мишел Обама  Приказката на Барак и Мишел Обама  Приказката на Барак и Мишел Обама  Приказката на Барак и Мишел Обама
Президентът Обама споделя: „ Нищо не може да се съпостави с това да завършиш книга и аз съм горделив с тази. Прекарах последните няколко години в размишления за своя президентски мандат и в „ Обетована земя “ се пробвах да показва почтена равносметка за президентската си акция и за годините в Овалния кабинет – основните събития и хората, които ги предизвикаха; моята позиция за това, което реализирах, и за грешките, които позволих ; политическите, икономическите и културните сили, с които се сблъскахме с екипа ми тогава – и с които като нация продължаваме да се борим и през днешния ден.

Опитах се да дам на читателите и чувство за персоналното пътешестване, през което двамата с Мишел минахме през тези години, с всички негови невероятни върхове и спадове. И най-после – във времена, в които Америка минава през големи разтърсвания, книгата предлага някои мои мисли за метода, по който можем да излекуваме разделянето в нашата страна, като продължим напред и се погрижим демокрацията ни да е ефикасна за всички – задача, която не зависи еднолично от който и да е президент, а зависи от всички нас като ангажирани жители.

Освен да е занимателно и информативно четиво, огромната ми вяра е, че тази книга ще въодушеви младежите в цялата страна – и в целия свят – да поемат щафетата, да вдигнат глас и да изиграят своята роля в преобразяването на света към по-добро.
 Вдъхновяващите изявления на Мишел Обама  Вдъхновяващите изявления на Мишел Обама  Вдъхновяващите изявления на Мишел Обама  Вдъхновяващите изявления на Мишел Обама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР