Президентските избори в Русия не са точно демокрация, а по-скоро

...
Президентските избори в Русия не са точно демокрация, а по-скоро
Коментари Харесай

Песков: Путин ще бъде преизбран с огромно мнозинство

Президентските избори в Русия " не са тъкмо народна власт ", а по-скоро " скъпа администрация ". Руският президент Владимир Путин ще бъде избран отново следващата година за нов мандат с над 90% от гласовете. Това споделя пред " Ню Йорк таймс "  говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Радио " Свобода ".

Самият Песков, откакто доста медии обърнаха внимание на обявата, сподели, че думите му са предадени неточно.

Голям материал на американското издание е озаглавен „ Вечната война на Путин “. Авторите се пробват да отговорят на въпроса по кое време може да свърши войната в Украйна, дали съветското общество може да се умори от нея и дали Владимир Путин ще стартира да търси мир. Както следва от думите на Песков, представени от " Ню Йорк таймс ", Кремъл счита, че нищо не заплашва властта на Путин, в това число и тъй като самият Кремъл управлява изборния развой.

Песков е отговорил и на въпрос за вероятностите за преустановяване на войната в Украйна. Според него в този момент няма учредения за сключване на спокойно съглашение и по този начин наречената спецоперация " в обозримо бъдеще " ще продължи. На пряк въпрос дали Русия желае да завземе повече украински територии, представителят на Кремъл отговори: " Не. Ние просто желаеме да направляваме всички тези земи, които в този момент са записани в нашата конституция като наши ". Освен анексирания през 2014 година Крим, става дума за четири области - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска, чието анексиране Русия разгласи през 2022 година В същото време съветските военни сега не управляват изцяло нито един от тях.

В изявление за изданието " Падьом " ( " Подем " ) Песков сподели, че публицист от " Ню Йорк таймс " " погрешно " е предал думите му. Според представителя той е споделил следното за изборите:

" Вече може да се каже сигурно, че в случай че Путин бъде номиниран, той ще бъде избран отново с голямо преимущество, няма подозрение. Но изборите са народна власт, президентът самият той приказва за това в своето послание. Въпреки че, въпреки това, те костват доста пари, авансово е ясно, че Путин ще бъде избран отново с голяма преднина. "

В диалог с РБК Песков сложи акцента малко по-различно: съгласно него " макар че изборите са условие на демокрацията и самият Путин е решил да ги организира, теоретично те може и да не се проведат. Защото към този момент е явно, че Путин ще бъде определен. Това е моето безусловно персонално мнение ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР