Президентските избори в Република Кипър ще се състоят на 5

...
Президентските избори в Република Кипър ще се състоят на 5
Коментари Харесай

На 5 февруари 2023 г. Кипър избира президент

Президентските избори в Република Кипър ще се състоят на 5 февруари 2023 година, а в случай че е належащо провеждането на втори тур, той ще се състои на 12 февруари, оповестява организация КНА, базирайки се на министерството на вътрешните работи.

" В неделя, 5 февруари 2023 година ще се състои гласуването на първия кръг от изборите. В неделя, 12 февруари 2023 година, ще се състои наново гласоподаване, в случай че на първия кръг не бъде разгласен победител ", се показва в известието.

На 23 декември 2022 година ще бъде оповестена заповед на министъра на вътрешните работи за провеждането на изборите, показва ТАСС.



27 декември е последният ден за регистриране в изборните описи и за подаване на заявки за гласоподаване в изборните секции в чужбина.

Кандидатурите на всички участници в изборите ще бъдат публично показани един месец преди гласуването, т.е. на 5 януари.

Министерството на вътрешните работи акцентира, че всички тези дати са били контрактувани след съвещания с политическите партии.

Настоящият президент на страната - 75-годишният Никос Анастасиадис - съобщи, че не има намерение да се кандидатира за трети мандат на поста. Той заема длъжността от 2013 година и беше избран отново през 2018 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР